Olay, dün gece Güneşevler Mahallesi'nde meydana geldi.

Yakup Maşa'nın (36) evinin önünde park halindeki 46 KR 840 plakalı otomobili çalındı. İhbar üzerine çalışma başlatan Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aracı bugün sabah saatlerinde Yesiltepe Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu.

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, aracın A.A. (23) ve Y.E.K. (33) tarafından çalındığını tespit etti.

Her iki şüpheli öğle saatlerinde Dogukent Mahallesi'ndeki işyerlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Dulkadiroğlu ilçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen A.A. ve Y.E.K.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
 

*********

******************

Kahramanmaraş'ta çeşme duvarını gönüllüler boyadı

Kahramanmaraş'ta çeşme duvarını gönüllüler boyadı

Kahramanmaraş’ta duvar yazılarına tepki gösteren bir grup gönüllü vatandaş, bir çeşmenin duvarını boyadı.

Bertiz Spor ve Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı gönüllüleri Dulkadiroğlu İlçesi Kılağalı Mahallesi’nde Bentderesi Çeşmesi’nin duvarındaki yazıları temizleyerek boyama işlemi yaptı. Gönüllü grup, Yedikuyular mevkisindeki mesire alanında da çevre temizliği yaptı. 

En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu ifade eden Bertiz Spor Kulübü Başkanı Fatih Yıldız, duvar yazılarının da görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi. Yıldız, “5 saatlik bir çalışmayla mevcut kirliliği temizlemiş ve uyarı levhaları dikerek vatandaşların kullanımına sunduk. Bir gencimiz, Kılağlı mevkiinde bulunan çeşme duvarlarına sprey boya ile ilan-ı aşkta bulunmuş ve bir kirliliğe sebebiyet vermiştir. Biz aşkların şiirle edebiyatla ifade edildiği toprakların çocukları olarak gençlerimizin duvarları karalayıp kirletmelerini istemiyoruz. En güzel temizlik kirletmemektedir" diye konuştu. 

*******

******************

Sigara izmariti, Pazarcık'taki tarlayı ve kamyonu kül etti

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde hasat yapılan buğday tarlası sigara izmariti nedeniyle yangın çıktı. Yangında arazide bulunan kamyon kül oldu.

Alınan bilgilere göre, Narlı Mahallesi Çiğdemtepe mevkiinde Hasan Kebeli’ye (56) ait 46 ABF 615 plakalı kamyona buğday tarlasında balya yüklemesi yapıldığı anda işçilerden İsmail Çalış (36), kuru otların arasına sigara izmariti attı.

İzmaritten tutuşan kuru otlar, rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yangında onlar dönüm buğday tarlası ve arazide balya yüklenen kamyon kül oldu.

Olayda herhangi bir yaralanma olmaz iken, büyük çapta maddi hasar oluştu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Editör: TE Bilişim