Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince 'Sütçü İmam Olayı' canlandırılarak süt ikramında bulunuldu. 
Tarihi Uzunoluk Hamamı önünde gerçekleştirilen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Topluluğu tarafından canlandırılan Sütçü İmam Olayı, meydanı dolduran kalabalığa duygu dolu anlar yaşattı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan 5 bin kişilik süt protokol mensuplarına ve vatandaşlara ikram edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın 95 Yıl önce İstiklal uğruna dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesini bu şehirde mağlup ederek dünyaya büyük bir mesaj verdiğini söyledi. Erkoç, “Bizlerde atalarımıza layık olabilmek adına çocuklarımızı, gençlerimizi Sütçü İmam ruhuyla yetiştirmek için bu tür etkinliklerimizi düzenliyoruz. Bugün burada Sütçü İmam olayının gerçekleştiği yerde bu etkinliği yaparak Sütçü İmam ruhunu canlı tutmayı hedefliyoruz” dedi.
Kahramanmaraş'ın Kurtuluş meşalesini ateşlediğini ifade eden Başkan Erkoç, bugünkü Türkiye'nin temelinde, Kahramanmaraş destanının çok büyük payı olduğuna da dikkat çekti.
Editör: Haber Merkezi