Kahramanmaraş Kalesi neden1 yıldır kapalı, arkasında tarihi eser mafyası mı var ?

Önceki gün AK Parti İletişim Ofisi tarafından gönderilen metinde Kahramanmaraş kalesinin kısa bir müddet sonra açılacağı bildirmişti.

Lakin Haber46 istihbarat servisinin edindiği bilgilere göre Kahramanmaraş kalesini özel donanımlı araçlar ile sonar araştırılması yapıldığı ve bundan dolayı kapandığı öne sürüldü. Yüzyıllar boyunca tüm medeniyetlerin gözbebeği olan Kahramanmaraş, Türkiye Cumhuriyetinde en önemli şehirlerinden bir tanesidir.

Türk ipliğinin %35’ini üreten Kahramanmaraş ayrıca doğal ve yer altı zenginlikleriyle de İtalya ile yarışacak seviyededir.

2007 yılında kaçak kazı sonrası ortaya çıkan Germenicia Antik Kentinin bir türlü gün yüzüne çıkarılamaması ayrıca geçen yıl restorasyona alınan ve hala açılmayan Kahramanmaraş kalesinde neler olduğu veya döndüğü konusunda gizemler sürüyor.

Haber46 istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre, özel donanımlı bir panelvanın Kahramanmaraş’ın tarihi sokaklarında gezdiği ve özellikle gönderdiği sismik dalgalar ile araştırdığı, kale ile tarihi sokaklar arasında savaş esnasında kazılan ve sonrasında kapanan tünellerin tekrar bulunduğu ve içlerinde tarihi eserlerin çıkarıldığı ve dikkat çekilmemesi içinde bu işlemlerin hepsinin gece saatlerinde yapıldığı iddia edildi.

Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığı teyide muhtaç iken söz konusu tarihi eserlerin hem Kahramanmaraş’ta hem de yurdun değişik illerinde sergilendiği öne sürüldü.

Öte yandan tarih turizmi açısından çok önemli bir yere haiz olan Kahramanmaraş’ta bulunan yerlerin ne zaman açılıp açılmayacağı ise kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Belirtilen tüm bu iddialar önümüzdeki günlerde, cevap bulacaktır. 

Önceki dönemlerde Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Poyraz'ın görev yaptığı süre zarfında da bu tür olayların yaşandığı iddia edilmişti. 

Haber46 Özel Haber - Hiçbir basın yayın organı izinsiz bu haberi kullanamaz.