Konu ile ilgili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamada; “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak, şehrimiz için önemli ve öncelikli olduğunu değerlendirdiğimiz bir kaç konu ile ilgili bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler ve alınan neticeleri kamuoyu ile paylaşmak istedik” vurgusu yapıldı.       

SAĞLIK BAKANI ILE YAPILAN GÖRÜŞME
Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin bulunduğu yerleşkede bulunan ana binaya entegre 300 yataklı kadın doğum hastanesi yapılması talebimiz Sağlık Bakanımız tarafından önemli bulunmuş ve ihalesinin yapılması talimatı verilmiştir. Necip Fazıl Hastanemizin ek hizmet binası olarak hizmet veren Yörük Selim Ek Hizmet Binasının 300 yataklı bir hastane olarak planlanması ve ihale edilmesi için daha önce yaptığımız görüşmede Yörük Selim Ek Hizmet Binasının alanının yetersiz (alan 23 dönümdü )olması nedeniyle yatırıma alınamamıştı. Bu defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin hastane alanı olarak İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis ettiği Kuzey Çevre Yolu bitişiğinde 43,422 metrekare üzerine Yörükselim Ek Hizmet Binası yapılması talebimiz uygun görülmüş ve bakanımız tarafından hastanenin yapılabilmesi için teknik ekiplere talimat verilmiştir.         

GENÇLİK VE SPOR BAKANI İLE YAPILAN GÖRÜŞME  
Şehrimizde ki sporseverlerimizin ve kamuoyunun beklentisi olan yeni stadyum konusu görüşülmüştür. Malum olduğu üzere 1982 yılında faaliyete geçen 12 Şubat stadyumumuz 2 bin kapalı, 2 bin 500 maraton, 6 bin 500 kale arkası olmak üzere toplam 11bin seyirci kapasitelidir. İlimiz takımlarından Kahramanmaraşspor TFF 2. Ligi, 1920 Maraşspor ise Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmektedir. Mevcut stadyumumuz 34000 metrekare alanda ve şehir merkezinde kalmıştır. Gençlik ve Spor Bakanımız ve ardından Yatırımlar Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda, 12Şubat Stadyumunun ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı, burasının yeni yapılacak stadyuma finansman sağlaması yönüyle çalışma başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamada 43000 metrekare alana sahip Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni bir stadyum yapılması ve bu stadyumun kendi kendini finanse edebilecek bir şekilde tasarlanması kararı alınmıştır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞME
Germenika Mozaiklerinin bulunduğu Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Şeyhadil, Bağlarbaşı, Namık Kemal ve Dulkadiroğlu Mahallelerini kapsayan yaklaşık 140 hektarlık alan 2010 yılında III. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bu tescil ile 3660 sayıda parsel ve 3750 sayıda bir veya iki katlı konut üzerinde yeni bina tadilat ve imar uygulaması izne tabi hale geldiği ve bu durumun Vatandaşın mağduriyetine sebep olduğu tarafımızdan izah edilmiş; sayın bakanımızca da bu talebimiz uygun bulunmuş ve bu 140 hektarlık alanda çalışma yapılarak alanın daraltılması talimatı vermiştir. Sayın Bakanımız bu talimatını bir süre ile de sınırlamış ve 15 gün içinde çalışmanın yapılması kendisine rapor verilmesine dair teknik ekiplere talimat vermiştir. Yine ayrıca Kahramanmaraş Kalemizin restorasyon çalışmasının tamamlanmış olmasına rağmen turizme açılmamış olmasına dair talebimizin de gereği konusunda talimat vermiş ve derhal açılmasının sağlanacağı bildirilmiştir.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz