Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi teknokent birçok başarıya imza atmaya devam ediyor. Teknokent başarılarına bir yenisini daha ekleyerek dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehdidine karşı hem Türkiye’nin hem de Kahramanmaraş’ın yüzünü güldürecek bir buluşu hayata geçirdi.

1 dakika içerisinde yönlendirebilecek bir programdan bahsediliyor. Dolayısıyla pozitif bir hasta geldiğinde bu sayede hemen önlem alınabilecek ve sağlık çalışanlarının kendilerini güvene alabileceği bir olanak sağlanacak.

KSÜ tıp fakültesi enfeksiyon hastalıkları anabilim dalı Öğr. Üyesi Dr. Ahmet rıza şahin, Konuşmalarında Şunları dile getirdi Kahramanmaraş’ta artık koronavirüs ’ün tespit edilmesi ile ilgili önemli gelişmeler yer alıyor. Kahramanmaraş'ta Teknokent bünyesinde çalışır hale getirilen programla tomografi ile hastanın en kısa sürede teşhis edilerek, zaman kaybı olmadan doğrulama testi yapılıp, tedaviye başlanabileceği tespit edildi. Yapılan yapay zeka, radyolojik tanı koyma becerisi dünyada en yüksek performansı gösteren ilk üç uygulamada yer alıyor. Bu yapay zekâ Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip. Hasta yatırıldıktan sonra doğrulama testleri ile tanı doğru ise tedavisine bir an önce başlanacak ve zaman kaybı yaşanmayacak. Bu teknoloji ile radyoloji uzmanlarının iş yükü önemli derecede hafifleyecek. Bu uygulamanın sayesinde her saniyede bir tomografi bakma imkânı olacak. Tomografiler yüzde 99,76 isabet oranıyla okuyor dedi.

Editör: Haber Merkezi