Arıtaşlı Öğrenci "İl Öğrenci Meclisi" Başkanı Oldu

Kahramanmaraş “İl Öğrenci Meclisi” Başkanını seçti. Afşin Arıtaş İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Ömer Kılınç, Kahramanmaraş’ın İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Kahramanmaraş’ta yapılan seçimlerde İl Öğrenci Meclisi üyelerinin oylamaları neticesinde Afşin Arıtaş İlkokulu öğrencisi Ömer Kılınç, diğer adayları geride bırakarak meclis başkanı seçildi.

TBMM ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca öğrencilere yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla uygulanan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” projesi kapsamında 11 ilçeden katılan 33 öğrenci temsilciden oluşan “İl Öğrenci Meclisi” İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı Salonunda toplanarak İl Öğrenci Meclisi Başkanını seçti.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda öğrencilere demokrasi bilincinin oluşturulması amacıyla İl, ilçe meclis temsilciliği seçimlerinin yapıldığını söyleyen Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “ Öncelikle bu seçime katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buraya okullarınızda, ilçenizde seçilerek buraya geldiniz” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 300 bin öğrenci olduğunu hatırlatan İl Millî Eğitim Müdürü Akkurt, “ İl Meclis Başkanlığına seçilen öğrencimiz Kahramanmaraş’ta eğitim gören tüm öğrencilerin sözcüsü olacak ve onların sorunlarını yetkililere iletecek. Türkiye hakikaten demokratik seçimlerini, demokratik anlayışlarını son derece olgun bir noktaya çıkardı, çıkarmaya da devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de aynı olgunluk, aynı hassasiyet artarak devam edecek, bunun yükü omuzlarımızda.  Şu salondaki kişiler belki de ilk defa bir araya geliyorlar. Zaman zaman fikir olarak, düşünce olarak, yaşantı olarak, değerlendirme olarak birbirlerinden ayrılabilirler, ama bunların üst normlarında birlikte yaşama, ortak ülküler etrafında bir arada olma ve birleşme geleneklerini getirir” diye konuştu.

Medeni cesaret göstererek Kahramanmaraş İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına aday olan öğrencilere teşekkür eden Akkurt, “Bizim bu sürecin içerisinde aslında ulaşmak istediğimiz, temel yaklaşımımız sizlerin bir demokrasi kültürüne, bir paylaşım kültürüne sahip olmanızdır. Sizlerin buralardan başlayarak, büyüklerinizin yaptığı hatalara düşmemenizi arzu ediyoruz. Rekabet edeceksiniz, yarışacaksınız ama bunu dostluk içerisinde yapacaksınız. Daha üst hedeflerde bir araya gelerek birlikte başarıları yakalayacaksınız. Kaybetmenin de kaybetmek kadar doğal olduğunu anlayacaksınız ve kaybetmenin de olgunluk davranışını kazanacaksınız onun için buna da önem veriyoruz. Bu toplantının ülkemiz için, ilimiz için, ilçemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Sizlerin de seçim sonrasında geldiğiniz gibi kazasız, belasız ilçelerinize dönmenizi diliyorum” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un konuşmasının ardından 33 kişilik üyenin hazır bulunduğu il öğrenci meclisi seçiminde 4 ayrı liste yarıştı. Türkoğlu Mesleği Eğitim Merkezi öğrencisi Mahmut Uçak, Onikişubat Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Çalkaya, Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Hilmi Karpuz ve Afşin İlçesi Arıtaş İlkokulu öğrencisi Ömer Kılınç’ın  aday olduğu listelerin geçici divan kuruluna teslim edilmesinden sonra adaylar 5’er dakikalık seçim konuşması yaptı.

Demokratik bir seçimin bütün kurallarının işletildiği, İl Seçim Kurulundan alınan seçim sandığının kullanıldığı, kapalı oy, açık tasnif sistemiyle yapılan İl Öğrenci Meclisi üyelerinin oylamaları neticesinde Afşin İlçesi Arıtaş İlkokulu öğrencisi Ömer Kılınç diğer adayları geride bırakarak meclis başkanı seçildi ve kendi divanını oluşturdu.

Oy dağılımı şöyle oldu:

Afşin Arıtaş İlkokulu öğrencisi Ömer Kılınç: 11 oy, Onikişubat Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Hilmi Karpuz : 7 oy, Onikişubat Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Çalkaya:  6 oy, Türkoğlu Mesleği Eğitim Merkezi öğrencisi Mahmut Uçak ise  4 oy aldı.

Seçimden sonra bir konuşma yapan Meclis Başkanı Ömer Kılınç, İl Öğrenci Meclisi üyelerine teşekkür ederek ekibiyle birlikte İl Öğrenci Meclisini en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi