Kahramanmaraş kamuoyunun ve MHP tabanın günlerden beri beklediği MHP İl Başkanlığı seçimleri sonuçlandı. Milliyetçi Hareket Partisinin İl kongresinde Afşinli Siyasetçi Süleyman Öner, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı oldu.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresinde, Eski İl Genel Meclis Üyesi olan Süleyman Öner 210 oy alarak MHP'nin yeni İl Başkanı oldu.

Kahramanmaraş MHP İl Kongresi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı. 630 il delesi bulunan MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın kongresine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Gürbüz divan başkanlığı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan oluşturulurken, divanda başkanlığa Gürbüz, üyeliklere ise Mehmet Tanır ve Yusuf Bilen getirildi.

Kongrede MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığına seçilen  Süleyman Öner, " Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresinin ülkemize ve Kahramanmaraş'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bugün burada sizlerin önüne çıkmaktan ve bu göreve talip olmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Kongremize katılan bütün dava arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Yıllardan buyana mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisinde ve bu davada hep birlikte hizmet edebilmek, Milliyetçi Hareketin özellikle Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'deki oylarını artırabilmek, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeliye destek vermek amacıyla aday oldum. Bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş merkez ve tüm ilçeleriyle birlikte hareket edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte 'ben' demeden, önce ülkem, milletim sonra partim diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İl Başkanı Öner, Bizler bu göreve talip olurken, Milliyetçi Hareket Partisinin çatısı altında kazandığımız tecrübeleri, partililerimizle paylaşmak ve Milliyetçi Harekete güç katmak, arkadaşlarımızın tamamını üç hilalin altında toplayabilmek amacıyla bu göreve talip olduk. Çok şükür bu görevi Cenabı Allah, delegelerimizin destekleriyle nasip etti. Kahramanmaraş'ta oylarımızı 2-3 katına çıkartarak Türkiye genelinde milliyetçi hareketi zafere, iktidara taşımak istiyoruz. " diye konuştu.

Buna göre MHP'nin 630 il delegesinden 565 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 1 geçersiz sayılırken; adayların aldığı oy dağılımı ise şöyle oldu: 210 oy Süleyman Öner, 195 oy Ömer Özkan, 83 oy Rafet Küsmüş, 48 oy Adem Gürz, 26 oy Muharrem Arıkan.

 

Yönetim kurulu sırasıyla şu isimlerden oluştu:

Ahmet Kahveci, Çağrı Karabina, Necmi Ulutaş, Kurtuluş Alıç, Şükrü Kayıran, Halil Aykan, Özcan Çabukkurtul, ,Ahmet Özkömeç, Ertuğrul Doğan, Fikret Ali Arayan, Ahmet Çabukel, Şener Küpeli, Yusuf Bakır, Adnan Taşdelen,  Zeki Türksayar, Ramazan Köfte, Yusuf Polat,  Mansur Metehan, Mustafa Demir, Ökkeş Beyazbayrak, İbrahim Kesgin, Rızvan Çalışır, Veysel Sandal, Alirıza Çalkaya,  

 

Genel Kurul Delegeleri ise sırasıyla şu isimlerden oluştu;

Süleyman Öner, Galip Bal, Ali Çatalbaş, Ersal Koç, Nevzat Taner, Vahdet Sayın, Adnan Kenger, Halit Altunköprü, Mahmet Daşoluk, Adem Yıldız, Mesut Kaplan, Mehmet Bozdoğan, Nazım Engizek, Cuma Karateke

Editör: Haber Merkezi