Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde çalışan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) üyesi işçiler, Tes-İş Afşin Şubesi Başkan Adayı Sıddık Sert’in verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

İşçilerin büyük ilgi gösterdiği programda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi Başkan Adayı Sıddık Sert, “Birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirmek için çalışacağız” cümlesini kullandı.

Başkan Adayı Sert, amaçlarının Ramazan ayının manevi ikliminden yararlanarak çalışanlar arasındaki bağları güçlendirmek olduğunu belirterek, görevlerini en iyi şekilde yerine getirme hususunda hassasiyet gösteren Tes-İş üyesi işçilere teşekkür etti.

Kervansaray Restoran’da hep beraber yenen iftar yemeği ve duanın ardından mikrofona gelen Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi Başkan Adayı Sıddık Sert, konuşmasına ilk olarak 14 Temmuz’da Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ndeki buhar kazanı patlamasında hayatını kaybeden Mustafa Ceylan’a Allah’tan rahmet ailesine ve işçi arkadaşlarına da başsağlığı dileğinde bulunarak başladı.

Patlamada yaralanan diğer işçi Kaplan Kubilay’ın ise sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Başkan Adayı Sert, “Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yemekler bahane. Birbirimizle kaynaşmak için buradayız. İşyerimizde bir kaza yaşandı. Mustafa Ceylan kardeşimizi kaybettik. Buradan ona Allah’tan rahmet diliyorum. Kaplan Kubilay kardeşimizi de ziyaret ettim. Hepinize selamları var, durumu da iyi çok şükür. Ona da acil şifalar diliyorum” dedi.

“Bizim gayemiz işyerlerimizde huzurun tesis edilmesi ve devam etmesi” cümlesi ile konuşmasını devam ettiren Başkan Adayı Sert, şunları söyledi:

“İşyerlerimiz ne kadar huzurlu olursa işçimiz de bizler de o kadar mutlu oluruz. Bizim anlayışımızda ayrı-gayrı, şucu-bucu yok. Birbirilerinizle iyi geçinmenizi istiyorum. En kötü günümüz böyle olsun. Birlik-beraberlik ve dayanışma bizler için çok önemli. Bizlerin tek amacı ortak paydada buluşmak ve bu doğrultuda hareket ederek memleketimize, ülkemize ve insanımıza hizmet üretmektir. Tes-İş Sendikası olarak bir çatı altındayız. Ayrımız ve gayrımız yok. Ayrıştıran değil, birleştiren olmaya çalıştık ve bunu da inşallah devam ettireceğiz.”

Artık yeni bir sayfa açıldığını ifade eden Sert, “O sayfalara, sendikal mücadelenin en kıymetli bölümleri yazılacak. O sayfalarda zulüm, haksızlık, adaletsizlik olmayacak, o sayfalarda adalet olacak, adalet. Hak olacak, huzur ve mutluluk olacak, iş barışı olacak. Güzel birlikteliğin beraberliğin sonucunda yapılan hizmetlerin hakikaten işçi kardeşlerimizin iyiliğine ve hayrına sonuçlandığını görüyoruz. Bu da bölgemiz için büyük bir kazançtır. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, memleketi ne olursa olsun kardeşçe hizmet vermeye çalıştık bundan sonra da omuz omuza çalışacağız. Görevde kaldığımız 16 yıl boyunca emeğin, ekmeğin, hakkın, barışın ve kardeşliğin mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim sendikal anlayışımızın merkezinde insan var. İnsan emeği var. İnsan onuru var. Kardeşlik hukuku var. Dayanışma var. Biz kardeşlik için buradayız. Bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, işçilerin sohbetleri ve yapılan ikramların ardından sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi