Afşin Anadolu Lisesi’nde Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sınavlarında ilk 10 bine giren öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirdi.

Afşin Anadolu Lisesi’nden düzenlenen törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat,  Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Bozkurt,  İşadamı Hamit Eken,dereceye giren öğrencilerin aileleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilere seslenen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Üniversite sınavı ülkemizde en önemli aşamalardan birisi ve bunun için öğrencilerimizin kendilerini hazırlaması gerekiyor. Üniversiteye geçiş sınavları aslında zor bir sınav değil ama çalışanlar için. Çalışmadan, hazırlanmadan sınava girenlere en kolay sınav bile zordur. Ben öğrencilerimize bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Elinize ne geçerse, ne bulursanız okuyun. Öğrencilerimiz üniversite sınavlarına 1 sene ayırıp sıkı bir şekilde ders çalışacaksınız ve ömür boyu rahat edeceksiniz. Bunları bu şekilde kendi kafanızda düşünün, hesap edin ve üniversiteye geçiş sınavında iyi bir derece alın. Sınavda derece elde eden iki öğrencimizi başarılarından dolayı gönülden kutluyorum. Bütün öğrencilerimiz düzenli bir şekilde derslerine çalıştıktan sonra ve kitap okuduktan sonra onlarında sınavlarda başarılı olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Konuşmalar ardından dereceye giren Saime Ezgi Kaynak ve Nadire Güven’e ödülleri Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve İşadamı Hamit Eken tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi