Afşin ilçesinin içme suyu sorununu sona erdirmek içi başlatılan Akdeere İçme Suyu İsale Hattı projesi kapsamında Erçene, Çağılhan ve Kabaağaç isale hattı çalışmaları ve PE (Polietilen) şebeke inşaatı tamamlandı.

 43 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere’den Afşin’e su getirilecek

 Yaklaşık 43 kilometre uzaklıktan getirilecek olan Akdere içme suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan, Tanır Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü mahallelerinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

 Başkan Güven; “Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor”

 

AK Dere İçme Suyu Projesi’nin isale hattının döşenmeye başlandığını kaydeden Güven, “İlçemize Akdere’den temin edilen suyu ulaştırmak için başlatmış olduğumuz isale hattı projesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında 5.000 metre isale hattı döşendi. Allah kaza bela vermezse, proje zamanında teslim edilecek ve vatandaşlarımıza Akdere’nin suyunu ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

 

Diğer taraftan Ramazan Bayramı sonrası da Afşin şehir merkezinde içme suyu şebekesinin hattı için çalışmalar yapılacağı öğrenildi

Editör: Haber Merkezi