Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Afşin'de de tören düzenlendi.
28 Ekim Salı günü Afşin Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan 91. Kuruluş Yıldönümü töreni 29 Ekim sabahı saat 10.00'da devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamındaki kutlama programı, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle iptal edildi.
Afşin Hükümet Konağında düzenlenen programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti başkanları ve eğitimcilerle çok sayıda vatandaş katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Büyük mücadelelerin sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğunu belirterek, cumhuriyetin oluşumu ve bedeli kolay olmadığını söyledi.
Afşin Kaymakamı Aksoy,"Hepimiz biliyoruz ki Cumhuriyetimizin oluşumu ve bedeli kolay olmamıştır. Büyük mücadelemizin ardından Kurtuluş Savaşından sonra Büyük Atatürk, yeni kurulan devleti Cumhuriyet ile taçlandırarak tarihimizin en büyük devrimlerinde birini gerçekleştirmiştir. Yüce Türk milletinin, yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyet Ulu Önder Atatürk'ün ifadesiyle Türk milletinin tabiat ve karakterine en uygun idare biçimidir. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan cumhuriyet Atatürk'ün çağdaş, laik, sosyal ve demokratik hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. "dedi.
 
Cumhuriyetin kurulmasıyla Türk milletinin her türlü alanda önünün açıldığını belirten Kaymakam Aksoy, "Cumhuriyetimizin kurulmasıyla milletimizin her türlü alanda önü açılmış, fikri hür, vicdanı hür nesillerle geleceğe yol verilmesi amaçlanmıştır. Cumhuriyetimizin sağladığı ortam sayesinde eğitimden-sanayiye, sağlıktan-altyapıya, siyasetten-ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir.  Bu sayede bugün Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak pek çok ülke için örnek ve model bir ülke haline gelmiştir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda hayatın tüm alanlarında büyük değişmeler ve gelişmeler yaşanmaktadır. Bu süreçte bilgi ve teknoloji toplumların itici gücü haline gelmiş, gençliğin alacağı biçim ve yapı toplumun ve cumhuriyetin de geleceği olacaktır. Büyük Atatürk en olumsuz şartlarda kurduğu bu cumhuriyeti siz gençlere emanet etmiştir. Bu nedenle gençlerimizin görev ve sorumluluğu artmaktadır. İyi bir insan olmanın yanında, sorumlu bir insan olmakta önemlidir. Gençlerimizin bu anlayışla yetişmesi cumhuriyetimizin de güvencesi olacaktır. Bu anlamlı günde, Büyük Atatürk'ün cumhuriyetle yaktığı aydınlama ışığını söndürmeden taşıyacağımızı, cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağımızı, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmaya ve yüceltmeye devam edeceğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi daima muhafaza edeceğimizi vurgulamak isterim." açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir ve yazıların okunmasıyla devam etti. Program, öğrenci geçişi ardından son buldu.
Editör: Haber Merkezi