AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan ve Afşin’in doğalgaz ile ısınması amacıyla başlattıkları çalışmalar kapsamındaki, harita-kamulaştırma ve mühendislik işinin sona erdiğini ifade ederek, raporun BOTAŞ’a sunulduğunu, onayın ardından yapım işinin başlayacağını söyledi.

Özellikle Elbistan ve Afşin’deki hava kirliliğin önüne geçmek, halkın daha temiz bir çevrede yaşamını sürdürmesini sağlamak amacıyla bir dizi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ünal, bu sayede BOTAŞ’ın Elbistan ve Afşin’i yatırım programına aldığını ve geçtiğimiz yıl, ‘Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesi yaptığını ifade etti.

İhaleyi kazanan Serpen İmar Ltd. Şti.-Ang Müh. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ile 24 Aralık 2013 tarihinde sözleşme imzalandığını dile getiren Ünal, “Söz konusu firma mühendislik çalışmalarını bitirip, mühendislik raporunu BOTAŞ’a sundu. Raporun onaylanmasına müteakip yapım çalışmalarına başlanacak” dedi.

BOTAŞ tarafından döşenecek olan iletim hattının geçeceği alanların belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların sona erdiğini ve hazırlanan raporun BOTAŞ’a teslim edildiğini ifade eden Ünal, “Elbistan ve Afşin’in doğalgaz ile ısınmasının yanı sıra, termik santrallerin ilk ateşlemesinde fuel-oil veya mazot yerine doğalgaz kullanılması amacıyla yapılan çalışmalar hızla ilerliyor. Daha önce Enerji Bakanlığımızın bize verdiği tarihe dayanarak, Kasım 2014 tarihinde Elbistan ve Afşin’i doğalgaza kavuşturacağımızı belirtmiştik. Ancak, mühendislik ihalesinin 2 defa iptal edilmesi nedeniyle 8 aylık bir gecikme yaşadık. Gecikmenin ardından 2013 yılı sonunda yapılan, ‘Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesini kazanan firma çalışmalarını tamamladı. Daha önce mühendislik çalışmasının Eylül ayı içerisinde tamamlanacağını belirtmiştik. Firma çalışmasını tamamlayıp, raporunu BOTAŞ’a sundu. İnşallah kısa süre içerisinde BOTAŞ bu raporu onayladıktan sonra, son aşama olan yapım işine başlanacak. Bu sayede Elbistan ve Afşin ilçelerimiz temiz enerji kaynağına kavuşacaklar” diye konuştu.

BOTAŞ tarafından yapılan doğalgaz çalışmalarını çok yakından takip ettiklerini ve sürecin en hızlı şekilde ilerlemesi için gereken özeni gösterdiklerini vurgulayan Ünal, bölgeye yapılan yatırımların takipçisi olduklarının altını çizdi.
Editör: Haber Merkezi