Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar
"Borç yapılandırma başvuru süresi 31 Ekim'de sona eriyor"

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, yasadan yararlanmak için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2014 olduğunu kaydetti. Yaşar, Afşin'de yapılandırmadan yararlanmak isteyen esnafların 31 Ekim tarihinden önce kefalet kooperatiflerine başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kamuoyuna torba yasa olarak bilinen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasayla, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinden aldıkları krediyi ödemekte zorlanan esnafa, kolaylık getirilen borç yapılandırma başvuru süresi 31 Ekim 2014’te sona eriyor.

Kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan yasa ile esnafların ve sanatkarların; Esnaf Kefalet Kooperatiflerine olan geçmiş borçlarına ödeme kolaylığı geldi. Şu andan itibaren esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş ana para borcu; 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizin tamamı silinecek ve ana para borcunun tamamını ödeyemeyenler içinde yine faiz tamamen silinerek yapılandırma uygulanıp ödeme kolaylığı sağlanacak.
 
Konu hakkında açıklama yapan, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, "Afşin'de, şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın, kefalet kooperatifine ana para borcunun, müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda toplamda 400 bin TL faizinin tamamı silinecek." dedi.

Kredi borçlarına kolaylık sağlanması noktasında yoğun bir beklentinin oluştuğunu söyleyen,  Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Yaşar, " Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)'nin, takipteki borçların yeniden yapılandırılması genelgesine göre, Kooperatif takibinde bulunan kredi borçlarına kolaylık sağlanması hususunda yoğun bir beklenti oluşmuştu. Bu hususta gerek yazılı gerek sözlü olarak kooperatifimize çok sayıda talep olmuştur. Kooperatif olarak üst birliğimize ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)'ne ortaklarımız adına gerekli yazışmaları yaptık. Şuanda Türkiye'de, Torba Yasa Kanunu ile 91 bin esnafı ilgilendiren 860  milyon liralık bu borcun faizine tekabul eden 400 milyon liralık kısmının  tamamen silinmesi ve geri kalan kısmının ödenmesi kararlaştırıldı. Şu andan itibaren, 31 Nisan 2014 tarihi itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık anapara borcunu, müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizin tamamı silinecek.  Taksitli ödemelerde, 6 aya %6, 12 aya %12 ve 18 aya %18 basit faiz uygulanacak." şeklinde konuştu.
Bu yapılandırmadan Afşin'deki esnafların kesinlikle yararlanmasının gerektiğinin altını çizen Yaşar, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu yapılandırmadan ortaklarımızın kesinlikle yararlanması gerekmektedir. Çünkü bu tamamen ortaklarımızın kendi menfaatlerine olan bir yapılandırmadır. Bu çerçevede Afşin'de bu yapılandırmadan yararlanmak isteyen ortaklarımızın son günü beklemeden kooperatifimize gelerek gerekli bilgiyi edinmelerini rica ediyorum ortaklarımızdan. Afşin'de, şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ana para borcunun, müracaat tarihi olan 30 Ekim 2014 tarihine  kadar ödenmesi durumunda toplamda 400 bin TL esnafımızın borcu silinecek."
 
Editör: Haber Merkezi