İşadamı Koray Kıraç tarafından 2013 tarihinde temeli atılan 3 Nolu "Yemliha Kıraç" 112 Acil İstasyonu hizmete başladı.
Afşin'de, Ergün Ertekin Çim Güreş Sahası yanında bulunan 3 Nolu Yemliha Kıraç 112 Acil İstasyonu tamamlanarak hizmete başladı. Şuanda istasyonda 11 acil tıp teknisyeni ve 5 şoför olmak üzere toplam 16 sağlık personeliyle hizmet vermeye başladı.
3 Nolu Yemliha Kıraç 112 Acil İstasyonu için 22 Ağustos 2013 tarihinde Kahramanmaraş Valiliğinde protokol düzenlenmiş ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç ile Afşin'e üçüncü 112 Acil İstasyonu için protokol imzalamıştı.


Afşin’de 112 Acil İstasyonu ihtiyacının olduğunu kaydeden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, “Şuanda Kahramanmaraş ilimizde 30 adet 112 acil istasyonumuz bulunmaktadır. Ortalama olarak günde 4 bin 500 tane çağrı geliyor. Bunun 120-150’si tam anlamıyla acil olaylar. Bizlerde 112 ekibimizle en kısa zamanda bu olaylara ve hastalarımıza ulaşıyoruz. Afşin’de 3 adet 112 acil istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarımızdan bir tanesinin durumu çok kötüydü. Afşin Belediyemizin bize tahsis ettiği alana Afşinli İşadamımız Koray Kıraç Bey’e yeni bir istasyon yapımı için katkıda bulunmasını teklif etmiştik,  kendisi hiç düşünmeden teklifimizi kabul etmişti. Şuanda 112 acil istasyonumuz tamamlandı ve Afşin ve çevresine hizmet etmeye başladı. Yapılacak olan istasyonumuza tahsis edilen ambulanslar konusunda ve bakanlık nezdindeki girişimlerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç ise, şunları kaydetti:
“İl Sağlık Müdürümüz İlker Çitil Bey, bize bir yıl kadar önce Afşin’de bir acil istasyonunu ihtiyacı olduğunu söyledi, bizlerde bu konuda kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik ve 112 istasyonunun yapımını üstlenmeye karar vermiştik Şuanda 3 Nolu Yemliha Kıraç 112 Acil İstasyonu tamamlandı ve Afşin'imize hizmet etmeye başladı. Aslında bu bizim için bir onurdur.  İnşallah yapılan 112 acil istasyonu Afşin’imize hayırlı uğurlu olur.”
Afşinli İşadamı tarafından Afşin'e kazandırılan 3 Nolu Yemliha Kıraç 112 Acil İstasyonunun önümüzdeki günlerde düzenlenen programla resmi açılış gerçekleştirilecek.
Editör: Haber Merkezi