Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Aysan,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı "Torba Kanun"la 112 acil çağrı merkezine asılsız ve gereksiz ihbarda bulunanlar 250 lira para cezasına çarptırılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı Torba Kanunu ile 112 Acil Servisini asılsız ve gereksiz ihbarda bulunanlara 250 lira para cezası, bu olayı bir daha tekrarlandığında ise ceza iki katına çıkarılacak.

Konu hakkında bilgi veren Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Aysal, “ Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ta geçen yıl 112 Acil Yardım Komuta Merkezi’ne yapılan 1 milyon 778 bin 946 ihbarın yüzde 97’si asılsız çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün onayladığı torba yasasıyla 112 Acil Servisini asılsız ve gereksiz ihbarlarda bulunanlara 250 lira para cezası verilecek. Gerekmediği halde acil yardım istenen aramalar "asılsız", kötü niyetli ve küfür içeren, çağrı karşılayıcıyla iletişimin kurulmadığı sessiz aramalar ise "gereksiz" kabul ediliyor.  Sürekli ve sessiz aramalarda öncelikle teknik arıza olup olmadığına bakılacak, kasıt varsa ceza uygulanacak. Çocukların oyun amaçlı yaptığı tekrarlanan aramalarda aileye ulaşılacak, bilgi verilecek, bu durumun sürmesi halinde aile para cezasına çarptırılacak. Acil yardım hizmeti dışında kalan konularda bilgi sorma, ihbarda bulunma gibi nedenlerle arayanlar da, çağrı karşılayıcının bilgi vermesine rağmen bu tutumlarında ısrar ederse para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Kötü niyetli ve hakaret içeren konuşmalarla personel sürekli şekilde rahatsız edilirse yasal işlem yapılacak.”

Editör: Haber Merkezi