TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahraman: Bu vakıf hepimizin

MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, vakfın istişare toplantısında İzmir’de çalışan Mardinli bürokratlarla buluştu. Kahraman, MARVAK’ın bütün Mardinlilerin olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kahraman: Bu vakıf hepimizin

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nın (MARVAK) istişare toplantısı vakfın merkezinde gerçekleştirildi. İzmir’de yaşayan ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan Mardinlilerin bir araya geldiği istişare toplantısında birlik ve beraberlik mesajı vurgulandı. İstişare toplantısında açılış konuşmasını yapan MARVAK Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kahraman, İzmir’de nüfus bakımından hatırı sayılır Mardinlinin yaşadığına vurgu yaparak şunları söyledi: “İzmir’de 300 binin üzerinde Mardinli yaşıyor. Ancak çoğumuz birbirimizi tanımıyoruz. Biz istedik ki İzmir’de görev yapan Mardinli bürokratlarımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile ilk etapta kendi vakıf binamızda bir araya gelelim. Değerli bürokratlarımızın çoğu zaten vakfımızın mütevelli heyetinde yer alıyor. Olmayanlar da eğer istiyor ve arzu ediyorlarsa onları da listemizde görmek isteriz. Burada hepimiz Mardinliyiz ve Mardinliler adına bir şeyler yapmamız gerekiyor. Hepinizi tanıyor ve biliyoruz hepinizin çok güzel çalışmaları var. Allah hepinizden razı olsun. Sizin de uygun görmeniz halinde bundan sonra 3 ayda bir bu şekilde bir araya gelmeyi istiyor ve arzuluyoruz.”

ÖĞRENCİLERE BURS SAĞLIYORUZ

Vakıf olmadan önce Mardinliler Derneği’nin olduğunu belirten Başkan Kahraman, 2003’te Mardinliler Derneği’ne girdiğini belirtti. Hacı Aziz Bedir’in başkanlığında 3 yıl boyunca sayman olarak İzmir Mardinliler Derneği’nde çalıştığına değinen Başkan Kahraman konuşmasını şöyle sürdürdü: “2006 yılında Hacı Ağabey ve arkadaşlarının uygun görmesi ile birlikte başladığım başkanlık görevinde bu zamana kadar size layık olmaya çalıştım. Bunu yaparken de sadece ben yokum. Bu göreviyaparken çok değerli 21 tane yönetim kurulu üyesi kardeşim ve ağabeyim ile hep beraber bir şeyler yapmaya çalıştık. En önemli işimiz de burada okuyan öğrencilerimize burs imkanı sağlamak oldu. Elimizden geldiğince Ramazan ayında olsun başka günlerde olsun her yerdeki arkadaşlarımız aradığımızda bizlere yardımcı oluyorlar. Nerede işimiz olursa olsun bürokratlarımızı aradığımızda Allah onlardan razı olsun bizlere yardımcı oluyorlar.”

DAHA İYİ ÇALIŞMALIYIZ

Mardinliler olarak gerçekten küçümsenmeyecek sayıda olduklarını ancak yeteri kadar temsil edilemediklerinin altını çizen Başkan Kahraman sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bürokratlarımızın çok daha iyi yerlere gelmesi gerekiyor. Bizlerin daha iyi çalışması gerekiyor. Hepinizin bundan sonraki süreçte katkılarınızla daha güzel projeler ve çalışmalar yaparsak çok iyi olacaktır. Aramızda her kademeden bürokrat arkadaşımız var. Bundan sonra sizden daha çok katkı bekliyoruz. Bu vakıf hepimizin. Vakfımızın mülkünü 2006’da aldık ve 2011’de de borcumuzu bitirdikten sonra vakfımızı 2012’nin üçüncü ayında arkadaşlar ile kurmaya karar verdik. O gün bugündür arkadaşlar ile birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Tabi ki burada hepinizin katkısı çok önemli, bugüne kadar vakfa katkı koyan herkesten Allah razı olsun. Burada hepimize görev düşüyor. Bugün burada bir araya gelmemiz beni gururlandırdı. Aramıza katılamayan, işi çıkan çokta arkadaşımız oldu. Ayrıca Karabağlar Kaymakamımız sayın Mehmet Sadık Tunç’un kayınpederi de hakkın rahmetine kavuştu. Konuşmamın sonunu kendisine Fatiha okuyarak bitiriyorum. Allah hepinizden razı olsun.”

Başkan Kahraman’ın konuşmasının ardından istişare toplantısına katılan MARVAK üyeleri kendilerini tanıttı. Üyelerin kendini tanıtması ile MARVAK’ın listeleri de güncellendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.