Kafe ve Restoranlar Sıkıntıda

Kafe ve Restoranlarda sigara yasağı kapsamında artan denetimler işletmecileri sıkıntıya soktu.

Kafe ve Restoranlar Sıkıntıda


Sigara denetçileri tarafından sık sık kontrol edildiklerini ve fazlasıyla ceza yazıldığını söyleyen Hendek’teki Kafe ve Restoran işletmecileri, müşteri oranlarında büyük düşüşler olduğunu ve bu sektörlerden para kazanan, ekmek yiyen pek çok insanın işsiz kalmaya başladığını savundu.

Kafe ve restoran gibi mekanların açılabilir camlı kısımlarının bulunduğu yerlerde ve yarı açık alanlarında da sigara içilmesine yasak getirildiğini belirten kafe ve restoran işletmecileri, sigara yasağının işletmeleri olumsuz etkilendiğini dile getirerek duruma tepki gösteriyor.

Kesilen cezalardan çok fazla etkileniyoruz

Önceden rutin olarak denetime gelen ekiplerin artık günlük, hatta gün içerisinde 2-3 defa denetime geldiklerini ve işletmeleri ağır cezalara maruz bıraktıklarını belirten işletmeciler, bu sıkıntılı dönemde bırakın para kazanmayı, giderlerimizi bile karşılayamayacak durumdayız. Yetkililerimizin bu mağduriyete bir çözüm bulmasını veya iyileştirme yapmasını istiyoruz. Amacımız kanuna karşı gelmek değil, sıkıntılarımıza çözüm aramak. Çünkü milyarlarca yatırım yapılmış birçok işyeri ve yüzlerce çalışanın istihdam edildiği kafe ve restoran sektörü kesilen cezalardan çok fazla etkileniyor diyerek yetkililerden bu konuda çözüm bulmalarını talep ediyor.

Nöbet tutmaya başladık

İlgili yasağın ve ceza işlemlerinin bu şekilde devam etmesi durumunda işletmelerinin kepenklerini indirmek veya çalışan personellerini işten çıkartmak zorunda kalacaklarını dile getiren işletmeciler, sigara yasağı nedeniyle işyerlerimize gelen ekipler hem işletmemize hem de müşterilerimize ceza kesiyor. Müşterilerimiz bu mekanlara bir nebze olsun stres atmaya ve keyifli zamanlar geçirmeye geliyor ama sağlık ekipleri bir anda gelerek sanki yasa dışı bir iş yapıyormuşuz gibi davranarak herkesin ortasında işlem yapmaya başlıyor. Bu durumdan hem müşterilerimiz hem de işletmeciler olarak bizler oldukça rahatsızız. Bu yüzden nöbet tutmaya başladık, işimizi değil ekip gelecek mi diye düşünüyoruz. Sigara yasağının düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor ve yetkililerimizden bu konuda destek bekliyoruz diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2020, 09:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nvzt
Nvzt - 4 yıl Önce

nasıl ki sigara içen bir müşteri bir nebze de olsa nefes almaya oraya geliyorsa aynı şekilde sigara içmeyen bir müşteri de nefes almaya dinlenmeye geliyor ve arka masadan gelen o lanet sigara dumanının kokusundan temiz bir ortam kalmıyor içmeyenin hakları ne olacak bir devlet düşünüyor

MRT
MRT - 4 yıl Önce

sanki̇ yasadişi i̇ş yapiyormuşuz gi̇bi̇ de ne demek ''yapıyorsunuz zaten''

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184