Kafatası Avcılığı Yapan Kabileyi Araştırmaya Gitti, Yola Çıkarken "Beni Aramayın" Diye Tweet Attı - Son Dakika
Güncel

Kafatası Avcılığı Yapan Kabileyi Araştırmaya Gitti, Yola Çıkarken "Beni Aramayın" Diye Tweet Attı

İngiliz kaşif Benedict Allen, bir BBC belgeseli için helikopterle ormanlık alana bırakıldı. Oldukça tehlikeli bir halk olan Yaifo kabilesini araştıracak olan Allen, haftalar geçmesine rağmen geri dönmedi.

15.11.2017 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benedict Allen isimli adam, bir BBC belgeseli için Papua Yeni Gine'de bir ormana helikopterle bırakıldı ve o günden bu yana kendisinden bir daha haber alınamadı.

"BENİ KURTARMAYA ÇALIŞMAYIN"

57 yaşındaki İngiliz adam, Yaifo halkını araştırmak ve onlarla iletişim kurmak içi ola çıkmıştı. Allen'ın gitmeden önce "Beni kurtarmaya çalışmayın" mesajı bıraktığı öğrenildi.

KAFATASI AVCILIĞI YAPIYORLAR

Oldukça izole bir biçimde yaşayan ve şimdiye kadar diğer insalarla hiç iletişime girmeyen Yaifo halkının kafatası avcılığı yaptığı biliniyor. Bu kabilenin yeryüzünde yabancılarla temas kurmayan son halk olduğu düşünülüyor.

NE TELEFONU VAR NE DE GPS'İ

Allen'ın Londra'dan ayrılmadan önce attığı "Beni aramayın" tweet'i, ailesini oldukça endişelendirmiş durumda. 3 hafta önce bölgeye ulaşan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan kaşifin ne cep telefonu ne de kendisinden sinyal alınmasını sağlayacak bir cihazı bulunmuyor. Allen tweetinde, bu gezinin biraz zaman alacağını, kendisini kurtarmak için gelmemelerini, zaten isteseler de onu bulamayacaklarını söylüyor.

EŞİ HAYATINDAN ENDİŞE EDİYOR

Planlanan göre gezisinin geçtiğimiz Pazar günü tamamlayıp Royal Geographical Society için Hong Kong'ta bir konuşma yapması beklenen Benedict Allen'in eşi Lenka, başına bir şey gelmediği sürece Hong Kong'taki bu konuşmayı asla kaçırmazdı diyerek kocasının hayatından endişe duyduğunu ifade ediyor.

İngiliz kaşifin dünyanın en zor ve düşmanca koşullarında bile hayatta kalmak konusunda oldukça becerikli olduğunu söyleyen eşi, "O, oldukça deneyimlidir ve asla vazgeçmeyecektir" diye de ekliyor.

Daha önce BBC için 6 belgesel yapmış olan allen, Namib Çölü'nden Brezilya yağmur ormanlarına kadar pek çok yerde çalışmalar yürütmüş deneyimli bir isim ancak Yaifo halkının kendilerine yaklaşan her yabancıya oldukça düşmanca yaklaşıp saldırıyor olması sebebiyle 2 çocuk babası adamın hayatından endişe ediliyor.


Kafatası Avcılığı Yapan Kabileyi Araştırmaya Gitti, Yola Çıkarken "Beni Aramayın" Diye Tweet Attı

Son Dakika Güncel Kafatası Avcılığı Yapan Kabileyi Araştırmaya Gitti, Yola Çıkarken 'Beni Aramayın' Diye Tweet Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement