1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Kadir Topbaş istifa etti

22 Eylül 2017

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Topbaş, “Görevimi bırakıyorum, partimi değil” dedi.

https://p.dw.com/p/2kYLP
Istanbuls Bürgermeister Kadir Topbas bei der Wahl am 30.3.2014
Fotoğraf: Ozan Kose/AFP/Getty Images

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, istifasını Saraçhane merkez binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Borçlu bir belediye bırakmadığını, bu göreve hep emanet olarak baktığını söyleyen Topbaş, "Bugün itibarıyla belediye başkanlığı görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Partimin üyesiyim" dedi.

Partisi AKP'nin ve parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 yılında kendisini bu göreve uygun gördüğünü söyleyen Topbaş, bütün partililere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Topbaş, "Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. Onurla bu görevi taşıdım. Yönetim tarzım şu: İnsan çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez" dedi.

Muhalefetin kendisinden siyaset üretmek istediğini söyleyen Topbaş, buna fırsat vermeyeceğini belirterek, "Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum" dedi.

Görevi sırasında hata yapmamaya çalıştığını söyleyen Topbaş, "Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum" diye konuştu.

Topbaş: Kırgın değilim

Topbaş gazetecilerin, görevinden kırgın ayrılıp ayrılmadığı yolundaki sorusuna, "Hayır hiçbir kırgınlığım yok. Siyasette kırgınlık olmaz. Siyasetin içindeyim, her zaman partimizin yanındayım" yanıtını verdi.

Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı Gülen yapılanmasıyla ilgili bir soruşturma nedeniyle cezaevinde bulunuyor. Topbaş damadının tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisinin yargı üzerinde hiçbir şekilde gücünün olmadığını söyleyerek, yargı sürecine güvendiğini belirtmişti.

© Deutsche Welle Türkçe

DW/DHA, HT/BK