Kadir Mısıroğlu'ndan skandal 23 Nisan mesajı

Tarihçi olduğunu iddia eden Kadir Mısıroğlu, TBMM'nin açılışının 97. yıldönümünde yaptığı konuşmada millet egemenliğini hazmedemediğini bir kez daha gösterdi.

Yayınlanma: 23.04.2017 - 15:54
Abone Ol google-news

<video:726627>

Ulusal Kurutuluş Mücadelesi için "Keşke Yunan kazansaydı, ne halifelik kaldırılırdı ne de şeriat" diyen Kadir Mısıroğlu'nun Cumhuriyet ve demokrasi hazımsızlığı sürüyor. Mısıroğlu, 22 Nisan günü düzenlediği ve internete yüklenen sohbetinde Atatürk'e nefret kusarken, Şeyh Sait'ten ise "Milletin imanını kurtaran kahraman" diye bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hocam' diye hitap ettiği ve Saray'da ağırladığı 'tarihçiler' arasında yer alan Kadir Mısıroğlu, 23 Nisan dolayısıyla Twitter'dan paylaştığı mesajda "Meclis'in açılışının çocukla ne alâkası var da, meclis’in açılışını "ÇOCUK BAYRAMI" yaptın ?!.. Demek ki sen ÇOCUKÇA bir iş yaptın !.." diyerek, Cumhuriyet'in kurucu ruhunu ve millet iradesinin tek egemen kabul edilmesinin önemini kavrayamadığını bir kez daha gösterdi.

 "KEMALİST KELİMELER LAĞIM KOKUYOR"

"Oy" kelimesi yerine "rey" sözcüğünün kullanılması gerektiğini söyleyen Kadir Mısıroğlu, "Arapça kelimeler bana göre Kuran kokuyor Başımın üstünde yeri var. Kemalist kelimeler ise lağım kokuyor, nefret ediyorum" diye konuştu.

<video:726634>

 ŞEYH SAİT'İ ÖVDÜ AKP'Yİ ELEŞTİRDİ

Referandumda AKP'nin yüzde 60 'Evet' bekelemesine rağmen bu orana ulaşamamasının "Allah'ın bir mesajı" olduğunu iddia eden Mısıroğlu, "Milleti putlaştırarak 'Bu millet her zaman doğruyu yapar' diyorlardı. Bu millet Mustafa Kemal'e topyekün itaat etmiş bir millet. Eğer Şeyh Sait diye bir mübarek adam, şeriat çiğnenirken ölümü göza alarak isyan etmeseydi, bizim babalarımız huzur-u ilahide asla beraat edemezdi. O mübarek insan bir binadaki sigorta teli gibi kendi yandı, binayı kurtardı. Bu millet, Mustafa Kemal'e karşı şeriatı savunmak için bir tek kişi çıkartabilmiş. Diğer isyanların hiç biri şeriat için değildi" dedi.

<video:726636>

 "ZEBANİLER BIRAKIRSA GELİR"

Kadir Mısıroğlu, referandum sonuçları hakkında Akit'in attığı "Atatürk 79 yıl önce öldü, ama Türkiye onu bugün gömdü. 16 Nisan" şeklindeki manşetini okuyan Kadir Mısıroğlu, bir vatandaşın "Şu an sana ihtiyacımız var. Allah aşkına bir şey yap da geri gel" şeklindeki mesajı içinse "Zebaniler bırakırsa.." yorumunu yaptı.

Mısıroğlu'nun bu sözler üzerine dinleyenlerin gülüşmeleri dikkat çekti. 

<video:726637>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler