Kadir Gecesini idrak ettik

GÜNDEM 23.06.2017 - 15:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3650+ kez okundu.
 

Kadir Gecesini idrak ettik

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'Bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen ve Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Bulancak'ta dua ve ilahilerle idrak edildi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede Orta Camii İmamı Hafız Aydın Kılıç, Orta Camii'nde  cemaate hitap ettikten sonra geceye ilahi ve naatlarla devam edildi. Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arası gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar cami tıklım tıklım dolduğu için camii avlusuna taştı.Gecenin sonunda İmam Kılıç, gecenin anlam ve önemi konulu bir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında Kadir gecesiyle ilgili olarak, "Allah Tealâ şöyle buyurmaktadır; 'Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrâil o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir' (Kadir,97/1-5). Bu gecenin fazîletini anlatmak üzere peygamber efendimizde şöyle buyurmuştur; 'İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur' (Buhârî, fadluLeylet’il- kadr,3)." ifadelerini kullandı.Ramazanda kazandığımız ve Kadir gecesiyle doruk noktaya ulaşan güzel hasletlerin Ramazan sonrası da artarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, "Kadir gecesi hoşgörü, kardeşlik, sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, dayanışma, paylaşmadır. Bu vesile ile öncelikle  aziz milletimizin, İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, insanlığın barış ve huzuruna, başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslâm dünyasında akan kan ve göz yaşının dinmesine vesîle olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim" dedi.
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'Bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen ve Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Bulancak'ta dua ve ilahilerle idrak edildi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede Orta Camii İmamı Hafız Aydın Kılıç, Orta Camii'nde  cemaate hitap ettikten sonra geceye ilahi ve naatlarla devam edildi. Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arası gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar cami tıklım tıklım dolduğu için camii avlusuna taştı.
Gecenin sonunda İmam Kılıç, gecenin anlam ve önemi konulu bir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında Kadir gecesiyle ilgili olarak, "Allah Tealâ şöyle buyurmaktadır; 'Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrâil o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir' (Kadir,97/1-5). Bu gecenin fazîletini anlatmak üzere peygamber efendimizde şöyle buyurmuştur; 'İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur' (Buhârî, fadluLeylet’il- kadr,3)." ifadelerini kullandı.
Ramazanda kazandığımız ve Kadir gecesiyle doruk noktaya ulaşan güzel hasletlerin Ramazan sonrası da artarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, "Kadir gecesi hoşgörü, kardeşlik, sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, dayanışma, paylaşmadır. Bu vesile ile öncelikle  aziz milletimizin, İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, insanlığın barış ve huzuruna, başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslâm dünyasında akan kan ve göz yaşının dinmesine vesîle olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.