Kadınların yeri tribün değil saha

Türk bayrağını başarılarıyla dalgalandıran 8 kadın sporcuya destek.

Yayınlanma: 19.06.2019 - 23:29
Abone Ol google-news

Güreşten tekvandoya, atletizmden jimnastiğe, okçuluktan modern pentatlona kendi branşlarında dünya birinciliği de dahil birçok madalyaya sahip Türkiye’nin sporcu kızları, Tokyo 2020 Olimpiyatları yolunda ilerliyor. Uluslararası arenada Türk bayrağını başarılarıyla dalgalandıran 8 kadın sporcu, Tokyo yolunda madalya hedefine ilerlerlerken toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için de önemli bir destek aldı.

8 kadın sporcu
ING Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ile hayata geçirdiği ING Olimpik Kızlara Destek Projesi’yle 8 kadın sporcunun resmi sponsorluğunu üstlendi. Projede olimpiyatlara hazırlanan Tutya Yılmaz (jimnastik), Eda Tuğsuz (atletizm), Yasemin Adar (güreş), İlke Özyüksel (modern pentatlon), Yasemin Anagöz (okçuluk), İrem Yaman (tekvando), Meryem Bekmez (atletizm) ve Nazlı Çağla Dönertaş (yelken) yer alıyor.
ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, kadın rol modellerin desteklenmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçleneceğini belirterek “Onlar kadının yerinin ‘tribün’ değil, ‘saha’ olduğunu bizlere kanıtlıyorlar” dedi.

Annemin ayakkabısı

İlke Özyüksel - Modern pentatlon Türkiye’yi modern pentatlon ile tanıştıran isim İlke Özyüksel. Yüzmeyle adım attığı spor hayatında bir gün antrenmana gittiğinde atletizm de ekleniyor. İlke, o günü şöyle anlatıyor: “Kulubüm bir gün beni antremana çağırdı. O gün bize koşu antremanı yapacağımız, daha sonra da koşmayla yüzmenin birlikte yapılacağı söylendi. İlk antrenmanı kot pantolon ve annemin spor ayakkabısıyla yaptım. Sonrasında ilk gittiğim yarışta Türkiye şampiyonu oldum.” 

Kadınlara ilham

Yasemin Adar - Güreş-1991 doğumlu Yasemin Adar, 18 yaşında beden eğitimi öğretmeni olabilmek için adım attığı spor hayatına gülle ve cirit atarak başlamış, güreşle yoluna devam ediyor. Yasemin, ilk altın madalyasını 2013 Akdeniz Oyunları’nda kazanıyor. Ardından 4 kez üst üste Avrupa Şampiyonu oluyor. Yasemin, Fransa’nın başkenti Paris’te 2017’de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda bir altın madalya kazanarak, dünya şampiyonu ilk kadın Türk güreşçi oldu. Yasemin, “Kadınlara ilham verebilmek, rol model olabilmek için Tokyo’da madalya almak istiyorum” diyor.

Diyarbakır’dan dünyaya

Meryem Bekmez - Atletizm- 2001 Diyarbakır doğumlu Meryem Bekmez, yürüyüş dalında yarışıyor. Yürüyüş dalında 5 Türkiye rekoru ve 1 Balkan rekoruna sahip olan Meryem, 2016’da Gürcistan’da Avrupa Yıldızlar Şampiyonluğu, 2017’de Kenya’da Yıldızlar Dünya ikinciliği, 2018’de Finlandiya’da Gençler Dünya İkinciliği elde etti. 2013’ten bu yana bu sporu yaptığını söyleyen Meryem, “Diyarbakır’ın merkezini bile görmediğim çocukluk yıllarımdan sonra şimdi şampiyonluklar için dünyayı dolaşıyorum. Hedefim Tokyo Olimpiyatları’nda madalya kazanmak” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler