'Kadınların sesi ateş emri veren erkekleri etkileyecektir'

Ermenistan Başbakanı Vekili Nikol Paşinyan’ın eşi Anna Hakobyan Moskova’daki Ermenistan Büyükelçiliği’nde verilen resmi yemek sırasında yaptığı çalışmaları anlattı.

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100.. yılına dair törenler için gittiği Paris’ten Moskova’ya geçen Anna Hakobyan 12 Kasım’da Moskova’daki Ermenistan Büyükelçiliği’nde yürüttüğü faaliyetlerin üç dalından bahsetti: Kanserli çocukların tedavisi ile ilgilenen “Gülücükler Şehri” Vakfı, Ermenistan’da kapsayıcı toplum oluşturmaya yönelik çalışmalarına devam eden “Benim Adımım” Vakfı ve “Barış İçin Kadınlar” kampanyası.

Konsolosların ve vakıf başkanlarının katıldığı yemekte Hakobyan Karabağ meselesinin çözümünde kadınların rolünden bahsetti: “Kadınların-annelerin ortak sesi ateş emri veren erkeklere ulaşacağına, onları ilgisiz bırakmayıp kararlarını etkileyeceğine inanıyorum” dedi. 

“Barış İçin Kadınlar” kampanyasından bahseden Anna Hakobyan, “Her bir gencin hayatına değer veren bütün kadınların, annelerin bir araya gelip çatışma çözümlerinde tarafların silah ve güç kullanmamalarına, örneğin Karabağ çatışmasının çözümünü müzakerelerde aramaya çağrı yapmalarını öneriyorum. Bu adımımızla başka, bizim tanımadığımız annelerin çocuklarının hayatlarını kurtarabiliriz. Kadınların-annelerin ortak sesi ateş emri veren erkeklere ulaşacağına, onları ilgisiz bırakmayıp kararlarını etkileyeceğine inanıyorum” dedi.

Davetlilere kampanya kapsamında Ekim ayında Rusyalı birçok aydınla Ermenistan ve Artsakh’a yaptıkları ziyaretlerinden bahseden Hakobyan, kampanyanın herhangi siyasi altyapısının olmadığını vurguladı ve bu ziyaretin önemli işbirliklerine yol açacağını ümit ettiğini açıkladı.