Yükseköğretim Kurulu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla "Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu" düzenlendi.
 
Kadın istihdamına yönelik yaşanan problemler ve çözüm önerilerinin etraflıca ele alındığı sempozyuma milletvekilleri, üniversitelerden rektör ve rektör yardımcıları, üniversitelerin kadın çalışma merkezi yetkilileri, ilgili akademisyenler, kadın girişimciler ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı..
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç konuşmasına kadınların mesleki eğitimine verdikleri önem ve gösterilen özen doğrultusunda bu programı düzenlediklerini belirterek başladı.
 
2014-2018 yıllarını kapsayan 10. Kalkınma planında mesleki eğitime ciddi önem atfedildiğini bildiren Başkan Saraç, "2017'de Yükseköğretimde yer alan öğrenci sayısının 2 milyon 566 bini yani 3'ü meslek yüksekokullarında mesleki eğitim almaktadır. Bu sayının H'i kız öğrencilerden oluşmaktadır." diye konuştu.
 
Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları Biriminin 2016-2017 eğitim yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, üniversitelerin MYO müdürleri ve kadın çalışmaları birimleriyle çeşitli çalıştaylarda bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Saraç, bu çalıştaylarda, MYO'lardan mezun kız öğrencilerin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmada rol sahibi olmaları ve ülkede kadın istihdamının arttırılması konusunda "Kız öğrencileri güçlendirme ve rol modeller" başlığı altında çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine eklediYükseköğretim Kurulu olarak bugün meslek yüksekokullarında iş gücüne yeterli beceri kazandıran bir eğitimi, iş dünyasının mesleki eğitime katkısının arttırılmasını, sektörün mezunlara sahip çıkmasını ve MYO'lardaki kız öğrenciler için "Güçlendirme Eğitimi" politikalarını öne çıkarmayı önemsediklerini söyleyen YÖK Başkanı Saraç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
"Dünyaya baktığımızda 2017 Kasım ayında yayınlanan Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Ayrımcılığı Raporu'nda Türkiye 144 ülke arasında maalesef 131. sırada yer almakta, kadınların iş gücüne katılımında OECD ülkeleri arasında en düşük sıralarda gözükmektedir. Hâlbuki istatistiklerde de görüldüğü üzere Türkiye'de kadınların eğitiminde iyi bir yerde olduğumuzu görüyoruz. Hedefimiz bu değerli kitleyi hem daha iyi yetiştirmek hem de iş dünyasında da öne taşımaktır.

 YÖK Başkanı Saraç'ın ardından konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu 
 ve Bakan Kaya’nın ardından İstanbul Ticaret Üniversitesinden Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz moderatörlüğünde, T.B.M.M. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu ve Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Timur Gültekin'in katılımıyla yapılan Açılış Paneli'ne geçildi.
 
Açılış Paneli'nin ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başkanlığında sözlü sunumlar gerçekleştirildi.
 
Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zuhal Erol "Mesleki Eğitim Nitelikli Kadın Eleman İstihdamını Nasıl Etkiliyor? İyi Bir Örnek: Sakarya Üniversitesi 3+1 Eğitim Modeli" başlıklı bildirisi büyük beğeni topladı.
Zuhal Erol  modelin iyileştirmeye açık yönlerini ve paydaşların modele ilişkin görüşlerini çarpıcı örneklerle anlatırken Sakarya Universitesi’nin bu başarısının arkasında öğrencilere istihdam sağlayan işverenler ve özverili myo hocaları olduğunu belirtti. Rektör  Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Meyok koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın 
SATSO başta olmak üzere, meslek odaları, STK lar , yerel ve resmi makamlar ve İşkur la  gerçekleştirdikleri protokollere vurgu yapan Erol ‘un  paylaştığı mezunların başarı hikayeleri salonda duygu dolu anlar yaşattı. Sunum sonunda  modelle ilgili bilgi isteyen üniversite temsilcileri Sakarya Universitesini ve Erol’u tebrik ettiler. Program kapanış konuşmalarıyla sona erdi.