KADINLARIN KIŞ HAZIRLIĞI TELAŞI BAŞLADI

İlçemizde ev hanımları kışlık yiyecek hazırlıklarına başladı.

KADINLARIN KIŞ HAZIRLIĞI TELAŞI BAŞLADI
banner13
banner3

İlçemizde ev hanımları kışlık yiyecek hazırlıklarına başladı.
Fabrikasyon konserve ürünleri yerine kendi elleriyle aldıkları sebze ve meyvelerin konservelerini hazırlayan İnebolulu ev hanımları, kışa hazırlık yapıyorlar.
Her sene yaz ve sonbahar mevsimlerinde kış hazırlıklarını yaptığını belirten ev hanımı Nedime Beygirlioğlu, "Bizler özellikle fabrikasyon ürünlerini almayız. Bunun yerine pazardan aldığımız ürünlerin konservelerini yaparak kış için hazırlık yapıyoruz. Hazırlıklı olduğumuz için de kışın pazara inmeyiz. Bu hazırlıklarımız hem sağlıklı ve lezzetli hem de aile bütçesine katkısı çoktur." dedi.

Konservelerin hazırlanışıyla ilgili bilgi veren Beygirlioğlu, şunları söyledi: "Pazarlarda uygun fiyatlara aldığımız türlü malzemelerini yemekte nasıl doğranıyorsa, öyle küçük küçük doğruyoruz. Yaklaşık yarım saat ateşte kaynatıldıktan sonra pişen türlüyü, hazırlamış olduğumuz cam kavanozlara soğutmadan sıcak bir şekilde dolduruyoruz. Dolum yaparken tencerenin altı kesinlikle kapatılmamalı. Tam dolum yapılmalı ve kavanozda boşluk bırakılmamalı. Doldurulan kavanozlar hava almayacak şekilde muhafaza edilmeli, hava alan kavanozlar bozulur. Sıkıca kapağı kapattıktan sonra konserve kışa hazır hale gelir."

Yaptıkları konservelerin bazen bir sonraki yaz mevsime kadar kaldığını belirten Beygirlioğlu, şişedeki türlünün yanı sıra kurutulmuş turlu malzemeleri, domateslerden salça ve petlerde turşu hazırladıklarını da yaparak sene boyunca tükettiklerini ifade etti. 


Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER