SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadınlara “Şiddete Karşı Haklarımız” Panelde anlatıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi,“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kadınların sahip olduğu hakları anlatmak için bir panel düzenledi.

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Mor Dayanışma Grubu’nun girişimi ile Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde 6284 Sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un maddeleri anlatıldı ve kadınların bu konuyla ilgili soruları yanıtlandı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Cemile Baklacı, Mor Dayanışma Üyesi İrem Kayıkçı ve Av. Aylin Mert’in konuşmacı olarak katıldığı panele çok sayıda vatandaşda katılım sağladı.

Yaklaşık iki saat süren panelde, önce şiddetin türlerinin ve nedenlerinin anlatıldığı sunumlar yapıldı. Bir sunum eşliğinde şiddetin türevlerini açıklayan Sosyal Hizmet Uzmanı Cemile Baklacı’nın ardındansöz alan Mor Dayanışma Üyesi İrem Kayıkçı ise güncel örneklerden yola çıkarak kadına yönelik şiddetin son zamanlarda giderek ivmelenen bir sürece dönüştüğünü ve İstanbul Sözleşmesi’nin yanı sıra; kanunda da daha etkin kılınmasının gerektiğini söyledi.

Kadınların hakları konusunda ısrarcı olmaları sonucunda şiddetin gerileyebileceğini belirten Kayıkçı’nın ardından Avukat Aylin Mert, 6284 Sayılı Kanunun eksi ve artılarını anlattı. 2012 yılında yürürlüğe giren ‘Aileyi Koruma ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Yasa’nın olumlu, olumsuz tarafı ve yapmış olduğu düzenlemeleri anlatan Mert, güncel örnekler üzerinden şiddete uğrayan kadınların neler yapabileceğini madde madde anlattı. 

Uygulanması halinde kanunlarla kadınların daha iyi korunabileceğine vurgu yapan Av. Aylin Mert, “Aileyi Koruma ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Yasa’nın getirdiği en büyük özellik şu; en yakın ulaşabileceği bir hâkime, kollukkuvvetine ve mülki amire başvurabiliyor. Şiddete uğramış kadın, geçici maddi yardım ve barınma yeri isteyebiliyor. Hayati tehlikesi varsa korunma talep edebiliyor. Genel Sağlık Sigortası isteyebiliyor. Tapuya aile konutu şerhi koydurabiliyor” dedi.

Soru cevap bölümünün ardından sona eren panelde sahneye çıkan Kartal Belediye Meclisi Üyeleri Aysel Yücel ve Gülay Boyraz, panel konuşmacılarına katkılarından dolayı teşekkür ederek kendilerine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdiminde bulundu.

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]