İşsizlik sigortasında fonundan kadınların yararlanma durumunun ne olduğunun sorulduğu önergede ayrıca kadın istihdam oranının yüzde oranının ne olduğu soruldu.
Önerge Aile ve Engelliler komisyonuna sevkedildi.
Öte yandan İl Genel Meclisi Üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Yusuf Kaya, Fatih Projesi kapsamında okullara kazandırılan malzemeler hakkında bilgi istedi.
Verilen önergede okullara ne kadar akıllı tahta, çok fonksiyonlu yazıcı, kamera ve tablet bilgisayar kazandırıldığını öğrenmek istediklerini belirten Özzehinli ve Kaya, Eğitime %100 destek kampanyası ile yeni bina, derslik, ek bina olarak Çorum’a ne kazandırıldığı ile ilgili araştırma yapılarak bilgi verilmesini istediklerini söyledi. Konu Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edildi.

TURİZM BELGELİ TESİSLER İNCELENECEK
İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Tuna ve Erhan Akar, Çorum’da 2002-2015 döneminde turizme dayalı bakanlık belgesi bulunan tesis sayısı ve yatak kapasitelerinin ne olduğu ile ilgili araştırma yapılması için önerge sundu.
Verilen önergede bu tesislerde yerli ve yabancı olmak üzere kaç kişi konakladığı ve maddi olarak dönüşümünün ne kadar olduğu ile ilgili araştırma yapılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.

İL KAPSAMINDAKİ SAĞLIK TESİSLERİNİN YETERLİLİĞİ ARAŞTIRILACAK
İl Genel Meclisi üyeleri Arif Çamiçi ve Üzeyir Esenkaya, il genelindeki sağlık tesisleri ve kapasitelerinin ne durumda olduğuna dair meclise önerge verdi.
Önergede bulunan sağlık tesislerinin Çorum’a yeterli gelip gelmediği, yapımı devam eden sağlık tesislerinin bulunup bulunmadığı, proje aşamasında ve planlanan sağlık tesislerinin nerelere düşünüldüğü, ayrıca acil müdahale servislerinin yeterli olup olmadığı ile ilgili bilgi verilmesi istendi.
Önergenin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, özellikle Osmancık ve Çorum arasında çok sayıda kaza olduğunu ve buna müdahalede geç kalınabildiğini belirterek, uygun bir yere kaza kırım araçlarının da olabileceği bir müdahale istasyonu yapılabileceğini dile getirdi. Konu görüşülmesi amacıyla Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.
Konu Çevre ve sağlık komisyonuna havale edildi.

(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim