banner249

Kadına şiddete dayak makyajıyla dikkat çektiler

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attı.

Kadına şiddete dayak makyajıyla dikkat çektiler
banner240

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Dünyada Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından yürütülen ülkemizde de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatının destek verdiği “ Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun Dünya’yı Turuncuya Boyuyoruz” kampanyasına Honaz Meslek Yüksekokulu’nu turuncuya boyayarak destek verdi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler programı öğrencileri tarafından Honaz Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve akademisyenler turuncu kıyafetler ve aksesuarlarla katıldı. Okul bahçesini ve okul içerisindeki çeşitli alanları turuncu balonlar ve çiçeklerle süsleyen öğrenciler okul bahçesindeki bankları ve çöp kovalarını turuncuya boyadılar. Etkinlik çerçevesinde şiddeti kınayan pankartlar açan öğrenciler beyaz tişörtlerinin üzerine turuncu renkli el baskısı yaptılar.

Kampanya çerçevesinde bir açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burak Çamurdan,  şiddetin bir güç göstergesi olmadığını psikolojik, ruhsal, sosyal ve kültürel bir problem olduğunu ifade etti. Ayrıca kadınların erkeklerden daha güçlü bir iradeye sahip olduğunu, onların irade gücünün erkeklerin fiziksel gücünden daha üstün olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen öğrencileri kutladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER