Kadın Taş Fırın Ustası Erkeklere Taş Çıkartıyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 3 çocuk annesi Rabia Yeniçeri, oğluna ait taş fırında ekmek üreterek adeta erkek ustalara taş çıkartıyor.

Kadın Taş Fırın Ustası Erkeklere Taş Çıkartıyor
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 3 çocuk annesi Rabia Yeniçeri, oğluna ait taş fırında ekmek üreterek adeta erkek ustalara taş çıkartıyor.

Yeniçeri, 7 yıl önce dayı ve dedesine yardım etmek amacıyla başladığı meslekte oğluna ait fırında sabahın erken saatlerinden itibaren hamur açıp ekmek, kete pişiriyor, müşterilerle ilgileniyor.

Fırıncılığın dede ve dayı mesleği olduğunu, kendisinin de onlara yardım etmek amacıyla bu işi öğrendiğini, fırın sahibi olan oğlu Volkan Yeniçeri'ye yardım ettiğini ifade eden Yeniçeri, fırının geçim kaynakları olduğunu söyledi.

Yeniçeri, “Bir fırında yapılması gereken işlerin hepsini yapıyorum. Hamur yoğuruyorum, fırına ekmek atıp pişiriyorum. Kete yapıp yufka açıyorum. Ayrıca müşterilerle ilgileniyorum" dedi.

İşe ilk başladığında bir takım zorluklar yaşadığını dile getiren Yeniçeri, “Acemilikler oldu ama çalıştıkça alışıyorsun. Bir işte yeter ki azmin olsun. Azim oldukça her şeyi yapıyorsun" ifadelerini kullandı.

Şiran'da kendisinden başka kadın fırın ustası olmadığını söyleyen Yeniçeri, “Çevremdekilerden olumlu tepkiler alıyorum ve bundan çok mutluyum. Bu işe bayan eli değdiği için tebrik ediyorlar. Bu işi genelde erkekler yaptığı için beni fırının önünde görünce şaşırıyorlar. Olumlu tepkiler veriyorlar, ben de gurur duyuyorum. Allah'ın izniyle yaptığım her işi başarıyorum” diye konuştu.

Yeniçeri, kadınların azimli olduktan sonra bu işi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Fırının sahibi oğlu Volkan Yeniçeri ise annesi ona yardım ettiği zamanlarda işlerini severek yaptıklarını belirterek, "Annem bizim elimiz, ayağımız, olmazsa olmazlarımızdan biri. Bize her konuda yardımcı oluyor. Ona bütün katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 00:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER