TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın meclisleri üniversitelerde

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun İzmir’de oluşturduğu kadın meclisleri üniversitelerde de faaliyet göstermeye başladı. Kadın meclisleri her kesimden kadını bünyesinde barındırıyor

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın meclisleri üniversitelerde

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Kadına yönelik şiddet, baskı, kısıtlama, istismar ve gerici anlayışla mücadele etmek amacıyla hayata geçirilen ‘Kadın Meclisleri’, kadınların farkındalığını artırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. “Kadına yönelik şiddet çözümsüz değildir. Gelin kadın meclislerinde beraber çözüm yollarını konuşalım” çağrısıyla tüm kadınlara seslenen oluşum, üniversite kadın meclislerini de kurdu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu desteğiyle oluşturulan ve üniversitelerde de yayılmaya başlayan kadın meclisleri, “Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak” sloganıyla hareket ediyor. Genç kadınlara ülkede olan bitene gözlerini kapatıp sadece üniversite özelindeki meselelere kafa yormak yetmiyor. Dar alanda kısa paslaşmalarla vakit kaybetmek istemeyen kadınlar üniversitelerdeki dar alanlardan herkesin top koşturabileceği kocaman sahalar yaratmanın derdinde. Ülkenin dört bir yanında kurulan kadın meclisleri her kesimden, her ideolojiden ve her yaştan kadını bünyesinde barındırıyor. Ve her kadın eşit bir şekilde meclisin öznesi konumunda. Kadına yönelik her türlü şiddete son vermek isteyen ve bunun için mücadele eden kadın meclisleri sadece belli noktalarda kalmıyor, üniversitelerde de faaliyet göstermeye başlıyor. Gazetemize konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, üniversitelerde boy gösteren kadın meclislerini ve kadın meclislerinin amacını, çalışmalarını aktardı.

ÜLKEDE İLK

Sanem Deniz Kural, genel olarak kadın meclislerinin ne amaçla kurulduğunu belirterek konuşmasına şöyle başladı: “Her kadın eşit bir şekilde meclisin öznesi konumunda. ‘Ne var ki bunda, normali bu değil mi’ diyeceksiniz. Evet, kesinlikle olması gereken bu. Ancak her soruna karşı her kesimden kadın ile mücadele edecek bu tür bir adres ülkede ilk. Kadınlar olarak sırtımıza çok fazla yük bindirdiler. Bu yükleri x veya y kadın örgütlerinde, gençlik örgütlerinde kendi arkadaşlarımızla yaptığımız küçük toplantılarla, atölyelerle, eylemlerle kaldıramayız. Zaten kaldıramadık da. Kadınların bir sandala değil, bir yük gemisine ihtiyacı var. Bu yük gemisi de kadınlara karşı atılan tüm adımların, tüm kadınların özne olduğu şekilde tartışılabildiği kadın meclisleridir. Genç kadınlar da işte bu ayrımın bilincindedir.”

KOCAMAN SAHALAR YARATMALIYIZ

Üniversitelerde kurulmaya başlayan kadın meclislerine de değinen Kural, “Tüm bunlar gösteriyor ki, genç kadınlara tüm ülkede olan bitene gözlerini kapatıp sadece üniversite özelindeki meselelere kafa yormak yetmiyor. Yetmemeli de. Dar alanda kısa paslaşmalarla vakit kaybedemeyiz. Genç kadınlar olarak üniversitelerdeki dar alanlardan herkesin top koşturabileceği kocaman sahalar yaratmanın derdindeyiz. Ancak bu sadece bir dert ve ukde olarak içimizde kalmıyor. Mücadelemizin bir karşılığı var. Hiçbir şey havaya suya karışmıyor. Üniversitelerde Kadın Meclislerinin kurucu özneleri olarak gittikçe çoğalıyoruz. Gündemimizde kadınların ortak ve gerçek sorunları var. Gücümüzü de buradan alıyoruz. Erol Büyükburç zamanında bir yarışma programında demişti, şimdi biz genç kadınlar da diyoruz. Saksı değiliz. Kadın Meclisleriyle üniversitelerde kadın mücadelesinin birer öznesiyiz” dedi.

“Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak” diyen Kural, hangi fikirde olursa olsun kadın hakları için mücadele etmek isteyen herkesi kadın meclislerine davet etti.

YARINIMIZ İÇİN…

Kadının uğradığı şiddetin her türlüsüne dikkat çekmek istediklerini belirten ve bu baskılara karşı ‘Artık yeter’ diyen kadınların bir araya gelerek kadın meclisini kurduklarını anlatan Kural, birlikte mücadele vurgusu yaparak, “Kadınız güçlüyüz, birlikte olursak çok şey başarırız. Hiç de umutsuz değiliz. Tek başımıza yine mücadele ederiz ama ne kadar çoğalırsak ne kadar birlikte olursak o kadar güçlüyüz” cümlelerine yer verdi. Mecliste herkesin düşüncesinin ayrı ayrı çok kıymetli olduğunu söyleyen Kural, “Kadınlar, Facebook’tan ‘kadın meclisleri’, twitterdan da ‘@kadinmeclisi’ adreslerinden bizi takip etsinler. Kadın Meclislerine katılım forumlarımızı aralıklarla paylaşıyoruz. Form doldursunlar ve herhangi bir şiddete uğradıklarında her anlamda bize ulaşsınlar. Hiçbir kadın yalnız değildir. Hayatımıza dair kararları biz veririz. Tüm kadınlarla, yarınımız için kadın meclislerinde buluşalım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.