Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri İtfaiye Haftası dolayısıyla bu haftaki kapasite geliştirme programı etkinliği için Yalova İtfaiyesi'ni seçtiler. İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret eden kadınlar çalışmalar hakkında bilgiler alarak İtfaiye Müdürü Murat Sevinç'e çiçek sundular.
Kadın Meclisi Kapasite Geliştirme Programı sürüyor. Bu kapsamda Yalova İtfaiye Müdürlüğü'ne giden Kadın Meclisi üyeleri, itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı da kutladılar. Konuklarını karşılayan Murat Sevinç kendisine çiçek sunan Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl'a teşekkür etti. İtfaiye çalışmaları hakkında kadınlara bilgiler sunan Sevinç İtfaiye'yi gezdirmeyi de ihmal etmedi.
Kapasite programı kapsamında geldikleri İtfaiye Müdürlüğü'nün çalışmalarından çok etkilendiklerini ve önemli bilgiler edindiklerini vurgulayan Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ise, "İtfaiye Müdürümüz Murat Sevinç'e bize verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. 2016'dan bu yana 9 olan araç sayısını tamamen hibe olarak 13'e çıkartmışlar. İtfaiyede görev yapan 63 personel vardiyalı şekilde 24 saat görev başında oluyorlar. İtfaiyemiz donanım ve personel mesleki gelişimi anlamında bölgenin en iyi itfaiyeleri arasında. O nedenle de çevre illerde ki yangın başta olmak üzere tüm olaylara müdahale desteği verebiliyorlar. Bir olaya müdahale süresi ise il içerisinde 7 dakika gibi kısa bir süreye sahip. Bu süre Marmara Bölgesinin en iyi zamanı olarak kayıtlara geçmiş durumda. Edindiğimiz bu bilgiler bize güven verdi. Ben bizlerin can ve mal güvenliği için kendilerini tehlikeye atan ve bazı zamanlarda da bu uğurda yaralanan itfaiye ekibimize teşekkürü bir borç biliyorum. İtfaiye Müdürlüğümüz Kadın Meclisi Kapasite Programına da desteklerini sürdüreceğini ifade etti. Bu kapsamda Halil İnalcık Kültür Merkezi'ndeki Kapasite Arttırma Programına bir kez daha katılarak burada bizlere kazalar ve ilk yardım konularında da bilgiler aktaracaklar" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim