18 Şubat 2015 11:42

Kadın haberleri ödülü Evrensel'e verildi

Halkevlerini kuruluşunun 83. yıldönümü nedeniyle verilen Halkın Hakları Ödülleri sahiplerini buldu. Kadınların sorunları ve mücadelesine ilişkin yazıları nedeniyle gazetemizin yazarı Sevda Karaca'ya ödül verildi.

Paylaş

Halkevleri 83. Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında verilen V. Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yılki ana teması “Gericiliğe Karşı Mücadele”  olan törende kadınların sorunları ve mücadelesine ilişkin yazılarıyla gazetemizin yazarı Sevda Karaca da  ödül aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, “AKP iktidarına karşı halkın hakları mücadelesini barış mücadelesinden, gericiliğe karşı özgürlük mücadelesinden, faşizme karşı demokrasi mücadelesinden emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinden hiçbir zaman ayırmadık. AKP neoliberal yağmacı rejimi sürdürebilmek için faşizmin dozunu her geçen gün arttırıyor” diye konuştu. AKP iktidarının yağma ve talan politikalarını her geçen gün arttırırken bütün bunları gerici bir ideolojinin arkasına gizlediğini belirten Ersoy, dinci gericiliğin başlıca müadele alanları olduğunu söyledi.
 
'HAYATI ÜRETEN KADINLAR ADINA'

Ödül törenine gelemeyen Sevda Karaca adına ödülü İlknur Yılmaz aldı. Bir video ile geceye mesaj gönderen Karaca, “Kadınların bu kadar hedefte olduğu bir dönemde kadınların en büyük hedefinin dayanışma olması umut verici” dedi. Karaca, kadınların taşıdığı umudu ve mücadele deneyimlerini yazılarında yansıtma çabasının ödüle layık görülmesinin kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Karaca, ödülü tüm kadın düşmanı uygulamalara ve zihniyetlere rağmen ayakta kalmayı başarabilen kadınlar adına aldığını dile getirdi. “Yoksulluğa, işsizliğe ve şiddete rağmen ayakta kalmayı başarabilen ve hikayeleriyle, direnişleriyle çok önemli olan kadınların derdini anlatabildiğim için, bu ödülle kadınların hikayelerinin kıymetli olduğu görüldüğü için bu ödül benim için önemli. Sıradan hayatlarıyla hayatı her gün olağanüstü bir biçimde yeniden üreten kadınlar adına bu ödülü alıyorum” dedi.  

Törende Kobane haberleriyle IMC TV’ye, Charlie Hebdo'nun özel sayısını yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi'ne, Ali İsmail Davası ile ilgili haberleri ve yorumu nedeniyle FOX TV'den Fatih Portakal'a, Ortadoğu ile ilgili yazı ve haberleri nedeniyle Hürriyet Gazetesi'nden Fehim Taştekin'e ödül verildi. Ayrıca Seyri Sokak ekibi ve Çekimyapankadınlar ile Ankara'da çektiği direniş fotoğrafları nedeniyle fotoğraf sanatçısı Emine Kart, direnişi karelediği eserleriyle ödüle layık görüldü.

Geceye HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Melda Onur, Veli Ağbaba, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da Saman Nesim'in idamına karşı eylem

SONRAKİ HABER

Genelkurmay'dan Roboskî açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...