www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadın Girişimciler Şenliği Başladı

Kadın Girişimciler Şenliği Başladı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 4. Kadın Girişimciler Şenliği, Hikmet Şahin Kültürpark´ı girişinde düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Hikmet Şahin Kültür Parkı´nda gerçekleştirilen şenliğe, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç ve bir çok kadın girişimci katıldı.

100 KATILIMCIYA ULAŞTIK
Kadın Girişimcilier Kurulu İl İkra Komite Üyesi Müfide Karaduman, ? Bugün 4.´sünü gerçekleştirdiğimiz kadın girişimciler alışveriş şenliği açılışı için buradayız. İlk şenliğimize 34 stant ile başlamıştık, her yıl artarak devam eden katılımcı sayısı bu yıl 100 katılımcıya ulaşmıştır. Yer sorunu yüzünden gelen taleplerin bir kısmına da üzülerek söylemeliyim ki cevap veremedik. Kadın Girişimciler kurulumuz, 11 yıl evvel Odalar Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıkoğlu direktifiyle oluşturulan odamıza bağlı, bütçesi de olmaya bir kuruldur. Yaptığımız etkinlikler kadınların iş hayatına atılması, yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer alması içindir. Bugünkü şenlik etkinliğimiz ise kadınlarımıza sadece fikir değil, onların emeklerini de görünür kılmak için ne yapabiliriz diyerek 4 yıl evvel yola çıktığımız bir projedir. İnegöl´de yaşayan ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlarımız varsa oda başkanlarımızın bizlere inanmalarındandır. Bu yüzden bu şehirde yaşayan kadınlar olarak da çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. İnanıyorum ki bugün burada katılımcı olan arkadaşlarımızın her birinin gelecekte bir başarı öyküsü olacak. Aramızda stant açan iki özel kurumumuz var; biri 23 yaş üstü diğeri 18-23 yaş arası  belediye iş uygulama okuludur. Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

ODAMIZIN EN FAZLA DESTEKLEDİĞİ ETKİNLİKLERDENDİR
İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, ? Kadın girişimciler şenliğimiz, odamızın en fazla desteklediği etkinliklerden bir tanesidir. Şenliğimizin bu yıl 4.´sünü düzenliyoruz. Bugün itibarıyla 100 katılımcıyla şenliğimiz düzenleniyor ve her geçen sene kaliteli ve profesyonelce icra ediliyor. İnşallah önümüzdeki senelerde de aynı kaliteyi ve profesyonelliği ortaya koyarak daha fazla katılımcıyla şenliğimizi çok etkili bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. İTSO, İnegöl´de sanayiciye hizmet eden bir kurumdur. Bunun yanı sıra, İnegöl için her türlü sosyal sorumluluğu ele almaya hazırdır? şeklinde konuştu.

HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR
Kadın Girişimciler Alışveriş Şenliğinin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtenİnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, ? Kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiği sloganıyla burada da alışveriş şenliği adı altında bayanların elinin değdiği çok belli ve çok daha güzel olacağına inancımız sonsuz. Önemli değerlerin olduğu bir şehir olan İnegöl´de yaşıyoruz. Burada emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum? dedi.

KARINLARA FIRSAT VERİLİRSE HER ALANDA BAŞARILI OLURLAR
Son olarak konuşan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, ? Kadınlara fırsat verildiğinde her alanda başarılı olduklarını biliyoruz. İnegöl´e geldiğim günden bugüne kadar tüm çalışmaları beraber izliyoruz. Bugün burada emeği geçen tüm kadınlarımızı ve odamızı tebrik ediyorum. Her şey çok güzel başlar, önemli olan onu devam ettirmektir bu da onu başlatanlara bağlıdır. 4 yıl önce çıkılan bu yolda 34 girişimciyle başlanan yolda, bugün 100 girişimciyi aşmış durumdasınız. Ben inanıyorum ki bu alanlarda çok daha fazla girişimciler var? şeklinde konuştu.

Program yöresel oyunlar gösterisi ve alışveriş stantlarının gezilmesiyle devam etti.

Haber ve Fotoğraf: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00