Akşener: EYT'li kardeşlerimizin hakkını aramak suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz

Akşener: EYT'li kardeşlerimizin hakkını aramak suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz
Meral Akşener, seçmenlere "1 Nisan’dan itibaren zam yağmurunun durması için, 31 Mart’ta o kulağı çekeceksiniz" diye seslendi. Akşener ayrıca Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘PKK ile işbirliği yapıldığını’ öne sürerek söylediği “Bu sözleşmenin altında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in imzası var” sözlerine yanıt verdi. Akşener, “Kandil’le sözleşme imzalamışım. Ayıp be ayıp devletin ciddiyetine yakışıyor mu? Kandil’le sözleşmeyi Meral Akşener imzalamaz, onu ancak sen imzalarsın” diye konuştu.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Adana Pozantı’da konuşan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Uzun zamandır size seçmen velinimetimdir denilmiyor. 31 Mart’ta o kulağı çekerseniz, 4 yıl sonra seçim olacak ya kurbanın olan o oyu bana ver diyecek. Şimdi diyorlar ki, Kandil’le sözleşme imzalamışım. Ayıp be ayıp devletin ciddiyetine yakışıyor mu? Kandil’le sözleşmeyi Meral Akşener imzalamaz, onu ancak sen imzalarsın. 1 Nisan’dan itibaren zam yağmurunun durması için, elektriğin uçmasını engellemek için, 31 Mart’ta o kulağı çekeceksiniz.

Milli irade diyordu, siz muhtar olamaz denilen kişiyi başbakan yaptınız, cumhurbaşkanı yaptınız sonra başkan oldu, sonra tek adam oldu ama size unuttu. Çiftçinin, her türlü girdisini pahalı koydu, ürünü pahalı ürettiği için sizi terörist ilan etti, size ihanet etti. Üniversite mezunu çocukların iş bulamadığı bir Türkiye’de diktatör olmak istedi. Şu karşınızda duran kardeşinizi 24 saat tehdit ediyor.”

'EYT'Lİ KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI ARAMAK SUÇSA BİZ O SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Emeklilikte yaşa takılanların durumunu Meclise getirdiklerini vurgulayan Akşener, şunları kaydetti: "EYT'li dediğimiz kardeşlerimizin hakkını, hukukunu aramak suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz. Çiftçinin her türlü ürünü daha ucuza üretilebilmesi için, mazottan ÖTV'nin kaldırılması, ürün bazlı teşviğin verilmesini istemeye devam edeceğiz. İşsiz gençlere istihdam yaratılabilmesi, ayrımcılık yapılmamasını sağlamak bir suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Bunların konuşturmamak, kamuoyuyla paylaştırmamak için başta ben olmak üzere partimize karşı bir hücum başlatılmıştır. Ama dediğim gibi vız gelir, tırıs gider. 31 Mart'ta bir karar vereceksiniz 4,5 yıl sonra seçim ancak gelecek."