Dr. Haydar Dümen Kadın bu işten sıkılır
HABERİ PAYLAŞ

Kadın bu işten sıkılır

Cinselliği yaşamak güzel de her şeyi kararında bırakın. İlk heyecanlarla üst üste yaşanan ilişkiler kadını yorup cinsellikten uzaklaştırır. Dikkatli olun, sorumlulukları aklına getirin. Ne kendinizi üzün ne de kadını ruhen ve bedenen yıpratın. Bu oyunda dengeyi kuran kazanır.

Dokunamıyorum

21 yaşındayım ve nişanlıyım. Kızlara karşı hiç ilgim yok. Nişanlıma dokunamıyorum, isteksizim. Acaba ondan mı?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. 25’li yaşlara doğru gel. Cinsel kimliğin oluşsun. Bu arada cinsel birleşmeler için olanak aramaya bak. Taşlar yerli yerine oturduktan sonra evlen ki kızı da düş kırıklığına uğratma. Bana kalsa nişanı bile boz. Bir yemek sevilmeden yenmez. Aynı onun gibi. İstek olmadan evlilik olmaz.

Haberin Devamı

Zararı olur mu?

20 yaşındayım, 2-3 yıllık ilişkim var. Biz her gün ilişkiye giriyoruz. 2-3 yıldır günde 2 kere ilişkiye girdiğimiz oluyor. Zararı nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, yemek yemede oburluğun zararı neyse bunun da zararı o. Senin bu alışkanlığın orta yaşlarda rezerv azalmasına neden olursa sıkıntı çekersin. Yok aynen sürdürürsen bu da işini, gücünü, kuracağın aileyi olumsuz etkiler. Böylesine sık ilişkiler çoğu kadını bunaltır. Bir de bana verdiğin sayılar abartılı gibi geldi. Sayı çokluğu erken boşalmadan kaynaklanabilir. Dengeyi kur.

Artık bıktım

20 yaşındayım, yakışıklıyım, kızlarla aram iyi. Onlarla birlikte olmaktan çok hoşlanıyordum, artık bıktım. Kız arkadaşım var. Evlenmeden önce onunla ilişkiye girmeyi düşünmüyorum. Sizce kızı sevdiğim için mi böyle oluyor? Yoksa başka bir nedeni mi vardır?

CEVAP

Değerli okurum, ortada fol yok, yumurta yok. Olması gerekenler var. Sorun da yok. Özellikle psikoloji açıdan her şey doğal gözüküyor. Tabii sen de beyninin evrimi ölçüsünde daha kaliteyi yakaladın. Artık sıra ona gelmiş; evlen.

Orgazm olmuyor

23 yaşındayım, 2 ay önce evlendim. İlişkiden 3-4 dakika sonra boşalıyor, tekrar devam ediyorum. Aynı gecede 2-3 defa boşalıyorum. Karımın orgazm olmadığını düşünüyorum. “İsteğim bitti” dediğinde orgazm olduğunu zannediyor. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, eşler arasında cinsel uyum ya da uyumsuzluk diye bir konu var. Örnek vereyim; sen etten hoşlanıyorsun. Eşin de sadece sebze yiyor. Şimdi bu sofra düzenini nasıl kuracağız? Ama evlilik sürecek. İşte burada orta çizgiden söz etmek gerekir.

Siz sınır ötesindesiniz, orta çizgiyi çok aşmışsınız. Saatlerce, defalarca ilişkiye kadın dayanamaz. Ayrıca gereği yoktur. Eşin orgazm güçlüğü yaşıyor. Sen de onun ruhundaki takılmayı sayılarla aşmaya çalışıyorsun. Bunun adı cinsel uyumsuzluktur. Giderilmesi için profesyonel yardım gerekir.

Psikolojik mi?

8 yıllık evli, tek çocuklu kadınım. Hiç orgazm olmadım. Bunun nedeni psikolojik mi yoksa fizyolojik mi? Ne yapmak gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin erken boşalması yoksa tekniği çok iyi biliyorsa, deneyimliyse, bencil değilse, birleşmeden önce duygusal atmosferi yaratıyorsa sorun sendendir. Bunlardan biri eşinde eksikse, sorunun en azından bir bölümünü ona aktarmak gerekir.

Vajina birleşmeden çok doğuma programlıdır. Bu nedenle duyarlılığı kadından kadına farklıdır. Ama her kadının klitoris diye ufacık bir cevher dokusu vardır. O da doğanın armağınıdır. Onu kullanmasını bilmek bile kadının mutluluğu için yeterlidir.

Haberin Devamı

Ya beni istemezse?

25 yaşındayım, penisim normalden büyük. Kız arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz. İlişkiye girmek istiyorum ama penisim büyük olduğu için vazgeçiyorum. Kızın beni istememesinden korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın kadar sen de kork. Çünkü evlilik öncesi bu tür deneyimlerin kızda yaratacağı şok ve korkular, onu hayatı boyunca cinsellikten soğutabilir. Buna hakkın yok. Evet, cinsel organın büyük, bu senin sorunun. Onu tıbben küçültemiyoruz.

Büyük penisler, kadınları cinsellikten soğutuyor. Ama ne hazindir ki Türk erkekleri hepsi büyük cinsel organ özlemi içindeler. Benim de çözemediğim bilmece işte bu.

Faydası olur mu?

22 yaşındayım. Ergenlikten bu yana cinsel organımda çok küçük bir gelişme oldu. Acaba satılan haplarla büyütebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, kaç santim, kaç santim, kaç santim? Yani ereksiyon durumu kaç santim? Bilinmez bir soruya hayali bir cevap olmasın diye soruyorum. Sadece iki kelime yazacaksın. “Ereksiyon hali şu kadar santim” diye.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, dışarı boşaldım. 5 dakika sonra devam ettik. Sevgilimin hamile kalma riski var mı? Gebe kalmak için belli miktar meni mi gerekiyor yoksa bir damla bile yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, siz aranızda düğün, bayram yapmışsınız. Kız hamile kalabilir de kalmayabilir de. Umarım kalmamıştır. Çünkü başınız derde girer. Gebelik damlalarla ölçülmüyor. Cingöz sperm hainlik yapabilir. Babanın yani senin sözünü dinlemez. Evinden kaçan çocuklar gibi yumurtaya koşar ve onu bulursa işte gebelik oluştu.

Zevk alamıyorum

26 yaşında, 2 yıldır düzenli seks hayatı olan kadınım. Çok istekli olmama rağmen ilişki sırasında hiç zevk almıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, zamanla birçok şeyi öğreneceksin ve eşinin de ustalığıyla bunlar aşılacak. Kafaya takmaz, kendini fantezilerine kaptırırsan daha iyi olur.

Erken boşalıyorum

25 yaşındayım, erken boşalıyorum. Eşim hiç zevk almıyor. Çözüm bulabilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sorununun çözümü var. İlaç alacağın için uzaktan da şu ilacı al demek tıbba ve etik değerlere uygun değil. Konuyla ilgili bir uzmana başvurman gerekir.

BÖYLE SORU YOK!

Eski halimize dönsek?

20 yaşındayım, 1 yıldır ilişkim var. Kız arkadaşım hormonal sebeplerden doğum kontrol hapı içiyor. 3 aydır sevgilim ilişki istemiyor, isteksizliğin sebebinin ilaç olduğunu söylüyor. Eski halimize nasıl döneriz?

CEVAP

Genç okurum, eski halinize dönmenin formülünü kız sana hissettirmiş. Ama sen anlamadın. Ben senin kulağına fısıldıyorum, kimse duymasın. Al eline çiçeğini, yüzüğünü ve evlenme teklifini yap.

Bak göreceksin her şey yoluna girecek. Bu formülle eski halinize döneceksiniz. Seni kim tutar ki bas gaza ne var ki uğramayın kazaya diyelim. Ama niyet evlilik değil de keyif ilişkisi ise kız su koyvermiş haberin ola. Çünkü onun da aile, çevresi, kimlik yapısı var.

GÜNÜN SORULARI

Eşim yaklaşmıyor

3 yıllık evli kadınım. 2 yaşında kızım var. Orgazm olmadım. Eşim de hiç sormadı. Sürekli porno izliyor. Konuştum, durumu kabullenmiyor. Ön sevişme yok, cinsel organının sertleşmesini beklemeden ilişkiye girmek istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu konudaki durum köşede yatan tavşan gibidir. Üzerine git kaçar, bir teknikle duygusallık yükleyerek orayı burayı yokla desek o da nesi? Adam kaçmış, sevecen sözler donmuş. Olan kadına oluyor. Ne yazık ki bu işte her şey tek yönlü. Adam çaba göstermez, uzmana gitmezse vay haline okurum.

Doymuyorum

22 yaşındayım. Günde en az 3 defa ilişkiye giriyorum ve doymuyorum. Partnerim de öyle. Sıkıntı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sıkıntı başlamış da görmüyorsun. Bilen gözlerini de sis kaplamış. Nedir bu açlık? Hiç başka görevin yok mu? Mesela çalışmak, eve para getirmek, biraz kendine bakmak, yemek yemek hatta uyumak.

Şu anda enerjin dolu ama geçici. Gün gelecek topallayacaksın. İşte o zaman gemleri çekme zamanı. Bu gemlerin biri çocuklar, ikincisi gelecek kaygısı, üçüncüsü ev, iş. Ya okurum, artık düzen kurmalısın. İnsan olduğunu unutma. Önce ruhsal yapı, bilimsel yol sonra toplumla özdeşleşmek ve gerisi mutluluk.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın sonsuzluğunda erimek isteyenler, gerçeklerin katılığında unufak olurlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder