Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler bütün hızıyla devam ediyor. Her hafta farklı konuşmacının katılımı ile gerçekleştirilen programların bir tanesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımı ile gerçekleşti. 
Programa izleyici olarak Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan da katıldı. Kalabalık bir davetli topluluğunun takip ettiği program Şimşirgil’in tarihi gerçeklerle günümüz Türkiye’si arasında olaylar üzerinden ortaya koyduğu anlatımı ile devam etti. İlgiyle takip edilen konuşmasında Şimşirgil, tarihi gerçekler üzerinden günümüz Türkiye’sinde yaşananların tesadüf olmadığını ortaya koydu. 
AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR!
1959’da Boyabat’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1978’de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1982’de mezun oldu. 1983’te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985’te Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 1989’da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne naklen geçiş yaptı.
1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-1574)” isimli çalışmasıyla Tarih Doktoru ünvanını aldı. 1997’de Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle Doçent oldu. 2003’te Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil’in Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır.
Halen Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim