Kadıköy’e rağmen yüzde 51 Kartal

İki usta yazara göre, Fener’in evindeki derbi sihiri bu kez bozulabilir. İlker Yağcıoğlu: Uzun yıllar sonra ilk kez Fener evindeki bir derbiye favori olarak çıkmıyor. Oktay Derelioğlu: Derbileri formalar oynar. Kartal atmosferden etkilenmezse rahat kazanır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2018 Güncelleme 23 Eylül 2018, 01:57
Kadıköy’e rağmen yüzde 51 Kartal

İÇİNDEKİLER

Türkiye gözünü yarın Kadıköy'de oynanacak derbiye çevirdi... Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Ülker Stadı'ndaki kapışması öncesi İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu'na "Derbi ne olur?" diye sordu, çok çarpıcı yanıtlar aldı. İşte iki usta yazarın derbi analizi:

F.Bahçe sıkıntıda, Beşiktaş ise daha iyi durumda? Sizce derbinin favorisi kim?
İ.Y: Uzun yıllar sonra ilk kez Kadıköy'deki bir maçta şu anki performanslara göre F.Bahçe favori değil. Ama klasikleşmiş 'derbilerin sonucu belli olmaz' cümlesi ve derbi kazanma geleneği Fener'in umutlarını artırıyor. Fenerli oyuncuların kesinlikle son maçlardaki performanslarının üstüne çıkmaları lazım. Sadece psikolojik üstünlük kazanmaya yetmez.

Beşiktaş da sıkıntılı ama...
O.D: Beşiktaş'ta gidenlerin yeri dolmadı. Ayrıca forvet ve orta alanda sıkıntı yaşanıyor. Ancak tüm bu sorunlara rağmen Beşiktaş hem organizasyon hem kadro hem moral olarak Fenerbahçe'nin önünde. Normal şartlarda Beşiktaş'ın rahat kazanması gerekir. Ancak derbileri futbolcular değil formalar oynar. Bu nedenle kesin konuşamayız. Ama Kartal bir adım önde.

Sahada nasıl bir kadro bekliyorsunuz? Hangi yıldızlar ön plana çıkacaktır?
O.D: Medel'in yokluğu büyük sıkıntı. Ben hiş düşünmeden Tolgay'ı oynatırım ama Şenol hoca, Necip'i tercih edecektir. Bir ihtimal, Adriano da orta alanda oynayabilir. Şenol hoca, Lens'in 11'e alıp, Babel'i forvete kaydırabilir. Babel çok yönlü bir futbolcu, en uçta da sırıtmaz. Quaresma eğer iyi konsantre olursa derbiye damgasını vurabilir. Ljajic kendini gösterebilir.

Orta 3'lü kaderi belirler
İ.Y: Sistemi oyuncular yaratır. Dolayısıyla da eldeki oyunculara göre bir sistemle oynanması lazım. Cocu'nun iki ön libero ve önlerinde Benzia'lı bir kadro ile sahaya çıkması doğru olacaktır. Göbekteki ikilili de Mehmet Topal ve Jailson olmalı. Bu 3'lünün performansı maçın sonucuna etki eder. Fenerbahçe'de Slimani, ve stoperlerin performansı önemli.

"Bu kez olay çıkmayacak"
İlker Yağcıoğlu ve Oktay Derelioğlu'na göre son yıllardaki gergin ortam yok. Kadıköy'deki
derbi bu kez olaysız geçecek.