Kadıköy'de binlerce yurttaş '23 Nisan'da halk egemenliği' için yürüdü

ZEYNEP KURAY

YSK'nin aldığı skandal kararlar sonrası referandumun iptal edilmesi için Kadıköy'de toplanan yurttaşlar tek adam rejimine geçit vermeyeceklerini vurguladılar. Yapılan yürüyüşe Birleşik Haziran Hereketi de destek verdi. Yurttaşlar 'Seni Başkan yaptırmayacağız' sloganları eşliğinde yürüdü. Deniz yolu ile Kadıköy'e ulaşmaya çalışan yurttaşlar 'Motorları maviliklere süreceğiz' sloganları attı.

kadikoy-de-binlerce-yurttas-23-nisan-da-halk-egemenligi-icin-yuruyor-277307-1.

Referandum seçimlerindeki usulsüzlüğü protesto etmek için bir haftadır İstanbul’un dört bir yanında alanları terk etmeyen yurttaşlar, seçimlerin iptal edilmesi için yürüdü. Şaşkınbakkal‘da binler olarak başlayan yürüyüş İskele Meydanı’nda onbinlere ulaştı.

Yürüyüşte, “Hayır gitmiyoruz, Hayır bitmedi” dövizleri açıldı. Güzergah konusunda polis ve kitle arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Hep bir ağızdan “Seni başkan yaptırmayacağız, Hayır bitmedi daha yeni başlıyor, Hırsız yandaş YSK, Hileli seçimler iptal edilsin, YSK halka hesap verecek” sloganlarını atan yurttaşlara, çevredekiler korna çalıp, alkışlayarak destek verdi.

"GERÇEK SONUÇLAR AÇIKLANMAZSA SOKAKLAR MEŞRU HAKKIMIZ!"

İskele Meydanı’nda toplanan kitleye konuşan Oyuncu Barış Atay, “İradesine, 'Hayır’ına sahip çıkanlar, günlerdir mücadeleyi sokaklarda büyütenler, faşizme, savaşa, cinayetlere 'Hayır' diyenler, yani bizler kazandık ” dedi.kadikoy-de-binlerce-yurttas-23-nisan-da-halk-egemenligi-icin-yuruyor-277308-1.

Atay Yüksek Seçim Kurulu YSK'yi de uyardı: “Çarşamba günü YSK sonuçları açıklıyor. YSK’yı uyarıyoruz gerçek sonuçları açıklamazsa sokaklar meşru hakkımız olur. Şimdi yaptığımız gibi direnmeye devam edeceğiz. Siz kazandınız, biz kazandık ”dedi.