Kadem Mete 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tarih: 19.05.2020 11:31 238
Kadem Mete 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İl Başkanı Mete açıklamasında “19 Mayıs 1919 bir milletin yeniden var olma mücadelesinin başladığı tarihtir. Bu tarih birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının tüm dünyaya ilanıdır. Dedi.

 

 

İl Başkanı açıklaması şöyle devam etti.

 

Cumhurhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan şanlı direniş tüm dünyada eşine, benzerine az rastlanır bir zaferle taçlanmıştır.

 

Aziz milletimiz, merhum Mehmet Akif Ersoy’un :

 

“Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...

Hani, tâ'ûna da züldür bu rezîl istîlâ!”  diyerek tabir ettiği rezil bir istila ile karşı karşıya kalmış sadece düşmanla değil yoklukla da mücadele etmiştir.

 

Bu vatan bizlere canla başla verilen bir mücadelenin sonucunda yurt olmuştur. Adlarını bile bilemediğimiz onca kahramanın bu topraklarda kanı vardır. Bugün bizlerin her şeyden evvel bu durumun farkında olmamız gerekmektedir.

 

Vatanı için şehadeti büyük bir şeref kabul eden necip milletimiz de bu durumun farkındadır. Daha birkaç yıl önce 15 Temmuz tarihinde yurdumuza yönelik başlatılan işgal girişimine, hayâsızca akına kahraman milletimiz göğsünü siper etmiştir.

 

Henüz 15’li yaşlarında şehit olmak için cepheye koşan gençlerimiz bugün de aynı azim ve kararlılıkla çalışmakta, vatan ve millet için mücadele etmektedir.

 

19 Mayıs’ın yıl dönümünde ifade etmek isterim ki daha güçlü bir Türkiye ancak gençlerimizin gayreti ile mümkün olacaktır. Bugün yerli ve milli üretimde, bilimde, sanayide, eğitimde, sağlıkta ,ekonomide kültür ve sanatta gençlerimiz çok güzel işler başarmaktadır. Gençliğe güvenimiz tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyorum.  İnsanlığın içinden geçtiği bu zor dönemde ülkece kenetlenmenin, birliğimizin ve beraberliğimizin her şeyin üstesinden geleceğine inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Selam ve saygılarımla