Sosyal demokrat kimliğiyle bilinen ve daha önce CHP'den aday adaylıkları bulunan KADEF Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Cumhur İttifakı İlkadım Belediye Meclis listesinde birinci sırada yer almasıyla ilgili açıklama yaptı.

HEMŞEHRİLERİMİZ TERCİHİNİ YAPACAK

Karagöz, 'Sosyal demokrat demek namaz kılmayan, camiye gitmeyen, oruç tutmayan demek değildir. Onun fikri yapısı farklıdır. Biz şu yaşamımızda, iş hayatımızda her zaman milli ve manevi değerlerimize önem veren ve gereklerini yerine getiren kişiliğe sahibiz. Bu bir görevdir, tercihtir. Sayın Necattin Demirtaş ile geçmiş dönemlerde çalıştık. Ama bu dönem fikir ayrılıklarımız oldu. O da partisinden ayrıldı. Samsun'da iki tane ittifak var. Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı oldu. Bu konuda pek başarılı olamadı. Cumhur İttifakı, İlkadım'ı AK Parti'ye verdi. Demirtaş'ta arayış içerisine girdi ve kendine göre bir düzen buldu. Benim AK Parti'ye geçişim ne kadar normalse, onun da o düzeni kurması normaldir. Hemşehrilerimiz tercihini yapacaktır. Bu memlekette Kavaklı veya yabancı diye bir kavramın olmasını asla istemiyorum" şeklinde konuştu.

OLUMLU TEPKİ ALDIM

20 yıldır Kavak Derneği'nin içerisinde olduğunu vurgulayan Karagöz, 'Ben Samsun'da böyle bir ayrımcılığın yapılmasının doğru olmadığını her platformda savunuyorum. İlkadım'da oturan herkes İlkadımlıdır. Samsun'da oturan herkes Samsunludur. İnsanlar bir arada bulunuyorsa, birbirlerinden kız alıp vermişse, ticari ilişkileri varsa İlkadımlıdır. Kavaklı veya başka bir yerli olmasının artı değerinin olduğunu düşünmüyorum. Hemşehrilerim beni sever, 25 yıla yakındır Samsun'da cerrahlık yapıyorum ve halen de görevime devam ediyorum. 40 seneye yakın devlet hizmetinde bulundum. Ameliyat ettiğim 23 bin hasta vardır. Hiç kimsenin benle sıkıntısı yok, herkesi seviyorum ve beni de sevdiklerini düşünüyorum. Kararlarıma da hem Kavaklıların hem Kavaklı olmayan herkesin saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Aldığım tepkiler hep olumlu yöndedir, başka bir tepkinin geldiğini görmedim, gelmeyecektir de' diye konuşu.

DOĞRU İŞLER İÇİN BURADAYIM

Cumhuriyet Halk Partisi'nden, bu konuyla ilgili eleştiri gelmediğini söyleyen Karagöz, 'Hiçbir arkadaşım beni arayarak eleştiride bulunmadı. Ama hayırlı olsun diye arayan arkadaşlarım oldu. CHP'nin önce kendi hesabını, kitabını düzenlemesi lazım. Başka bir partinin içerisine girip onlarla ilgili yorum yapmak istemem ama ben doğru bulduğum yerde, doğru işler yapmam gerektiğini düşündüğüm için buradayım' dedi.

DÜŞÜNCEMİ ORTAYA ÇIKARMADIM

Belediye Meclis Üyesi adaylığı için teklifin AK Parti'den geldiğini belirten Karagöz, 'Sayın Erdoğan Tok, ısrarla davet etti. Erdoğan Tok ile çalışmamım bundan sonraki dönemde büyük başarı sağlayacağına inandığım için AK Parti'deyim. Başkanla bu yüzden de beraberim. Her ne kadar sosyal demokrat biliniyor olsam da, üniversite yıllarımda 'Milli Türk Talebe Birliği'nin üyesiydim. Milli Türk Talebe Birliği, bugün ki AK Parti'nin temellerini oluşturan insanların bulunduğu bir yerdi. 1968 yılında İstanbul'da okurken Milli Türk Talebe Birliği'nin içerisine girdim. O günden bugüne de bu düşünceyi taşıyorum. Bu düşüncemi ortaya çıkarmadım, kimseyle de paylaşmadım. Başka türlü speküle edilir diye açıklamadım. Rahmetli Erbakan ile de gönülden ilişkimiz vardı, AK Parti'yle de var. Dolayısıyla benim bir dönem CHP'nin içerisinde bulunmam eksi değildir. Ben umut ediyorum ki beni seven çok CHP'li arkadaşımız bizimle birlikte olacaktır, buna gönülden inanıyorum' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ