19 Nisan 2024 Cuma

KAÇAK AVCIYA CEZA

KAÇAK AVCIYA CEZA

Isparta

ISPARTA'DA Kayı Devlet Avlağı Kanderesi mevkiinde kaçak avcılık yapan 1 kişiye 3 Bin 304 lira idari ve tazminat para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından rutin kontroller sırasında 1 kişinin canlı mühre ve tuzak kullanarak keklik avladığı tespit edildi. Isparta ili Kayı Devlet Avlağı Kanderesi mevkiinde kaçak av için kullanılan kafese ve canlı mühre olarak kullanılan kekliklere el konuldu. Ele geçirilen keklikler gerekli kontrollerin ardından tabiata salındı. Mühre ve kafeslerin sahibine "4915 Sayılı Kara Avcılığına muhalefet" suçundan 3304 lira idari ve tazminat para cezası uygulandı.

Öte yandan yaban hayatına zarar veren kişi ya da kişileri görenlerin 156 Jandarma veya Şube Müdürlüğüne ihbar etmeleri istendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gelendostlu

08 Kasım 2019 Cuma 09:18

avlandığını görünce jandarmayı niçin aramadın ki arasaydın gelirlerdi birazda bu suç bizde oluyor sorumluluk gerekli

komşu köy

07 Kasım 2019 Perşembe 19:13

gelendost yeşilköy de gece far avı ile tavşan avlanıyor bunun önüne geçilmesi lazım yetkililere duyurulur buna jandarma mı yoksa yaban hayvanları derneğimi birisi bu işe el atması lazım yazık tavşan kalmayacak doğada

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR