Keşan Avcılar Derneği Kulübü Başkanı Hakan Çevikel, dün yaptığı açıklamada, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Dernek biriminde gerçekleştirilen ve saat 12.00 sıralarında başlayan basın açıklamasında Çevikel, ilk olarak 1 Eylül Barış Günü’nü kutladı.

ÜYELERE HEDİYE AV YELEĞİ

Kısa süre önce av sezonun başladığını ve dernek olarak üyelere yeni sezon için hediye yelek dağıttığını bildiren Hakan Çevikel, “Çok fonksiyonlu ve her avda kullanılabilecek bir yelek hazırlattık. Sezon başında üyelerimize hediyelerimizi teslim ediyoruz. Tüm üyelerimizi de yeleklerini almak için derneğimize bekliyoruz.” dedi.

PULLAR 18 EYLÜL’DEN SONRA 120 TL OLACAK

Avlanma pul bedellerinin şuan itibariyle 90 TL, 18 Eylül 20015 tarihi itibariyle de 120 TL olacağını vurgulayan Çevikel, “Üyelerimiz mağdur olmamaları için 18 Eylül’e kadar pullanırını almaları gerekiyor. Yaklaşık %30’luk bir zam gelecek. Daha fazla bir bedel ödenmemesi için en kısa zamanda pulların alınmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

KAÇAK AVCILIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Yeni sezonda kaçak avcıların önüne geçmek için bazı girişimlerde bulunacaklarının altını çizen Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Özellikle kaçak avcılık konusunda çok ciddi olduğumuzu ve buna hasla müsaade etmek istemediğimizi söylüyorum. Kimse kusura bakmasın, bedelini ödemeden avcılık yapan, kaçak olarak avlan ve geceleri ava çıkanlarda bunun bedelini bir şekilde ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Kaçak avcılığın önüne geçmek için de her türlü çabayı göstereceğimizi taahhüt ediyorum. Kolluk kuvvetlerimizle de bu hususta görüştük ve denetimleri sık bir şekilde gerçekleştireceğiz. Üyelerimiz de avcılıkla ilgili her türlü şikâyetlerini derneğe bildirilebilirler.”

KURS İÇİN SON 3 BAŞVURU KALDI

Avcılık kursu açmak için üç kişiye ihtiyaç olduğuna işaret eden Çevikel, üç avcı adayının da müracaatta bulunması halinde kursu başlatacaklarını kaydetti.

Hakan Çevikel, tüm avcıların kazasız bir sezon geçirmelerini dileyerek, “Herkese rastgele” dedi.