Kültür-Sanat

Kaan Müjdeci'nin ''Iguana Tokyo'' filmi Venedik'te ilk 40 film arasına girdi

''Iguana Tokyo'', Venedik Film Festivali'nin Venice Gap Financing Market alanına seçildi

26 Ağustos 2019 11:53

İlk filmi ''Sivas'' ile çok sayıda festivalden ödülle dönen Kaan Müjdeci'nin ikinci uzun film metraj film projesi ''Iguana Tokyo'', 76. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin, yapımcı ve yönetmenleri sektör profesyonelleri ile bir araya getirmeyi, filmleri geliştirmeyi ve filmlerin yönetmenlerinin fon bulmasını amaçlayan Venice Gap Financing Market'e katılmak üzere seçildi.

Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği filmi ''Iguana Tokyo'', 30 Ağustos - 1 Eylül 2019 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan 76. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında yer alan Venice Gap Financing Market'a katılacak olan 40 filmden biri. Yapımcı ve yönetmenlerin, projelerini tamamlamak üzere gerekli görüşmeleri yapabilmelerini sağlayan markete, ''Iguana Tokyo'' dışında 27 belgesel ve 12 AR (Sanal Gerçeklik) projesi seçildi. 

Iguana Tokyo isimli bilgi-kurgu filminin başrollerini Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü paylaşıyor. Filmin çekimlerinin büyük bölümü Tokyo'da gerçekleştirilirken, Tokyo'nun merkezindeki küçük evlerinde sanal gerçeklik oyunu M²’yi oynamaya başlayan bir aileyi konu ediyor. Senaryoya göre, filmde kurallar basittir; kim kazanırsa evi o kişi yönetecektir. Oyun zamanla hayatlarının merkezine oturur, kendi gerçekliklerine dönüşür ve hızlıca aile dinamiklerini değiştirir. Oyunda ne derece iyi oynadıklarına bağlı olarak, aile üyelerinin odaları büyür ya da küçülür. Anne, baba ve kızları Tokyo arasında tırmanan tehlikeli gerginliği yalnızca, besledikleri iguana fark eder.

Iguana Tokyo'nun çekimleri İstanbul ve Japonya'da gerçekleştirilirken, filmin dilinin Japonca ve Türkçe olacağı belirtiliyor.