Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en büyük üçüncü Borsası olan Japonya borsası Perşembe günkü işlemlerde tüm gün işlemleri durdurdu.

Japan Exchange Group Inc. işlemlerin ne zaman süreceğine dair bir zaman çerçevesi vermezken, ertesi günkü işlemlere dair planlarını daha sonra açıklayacaklarını duyurdu.

'İşlemlerin durdurulması' yeni çeyreğin ilk gününde binlerce hisse senedinin alım ve satımına dair işlem yapılamaması anlamına geliyor. Önceki kesintiler ise işlem günününyalnızca bir kısmını etkilemişti.

Borsadan yapılan açıklamada işlemlerin durdurulması ile 'bilgisayar korsanlığı' arasında bir bağlantı olduğuna dair gösterge olmadığı bildirildi.

İşlemlerin durmasına dair ilk açıklama Japonya Baş Kabine Sekreteri Katsunobu Kato'dan gelirken, Kato durumu "çok talihsiz bir gelişme" olarak yorumladı.

Toyo Securities Co. Stratejisti Ryuta Otsuka, konuya ilişkin "Bu çok problematik bir durum, bu tarz şeyler yaşandığında yatırımcıların Japonya piyasasına yönelik güveni azalıyor. Daha sonradan bunun Japonya borsası üzerindeki etkilerini göreceğiz değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede Çin piyasası da 'Golden Week' tatili kapsamında 9 Ekim'e dek kapalı kalacak. Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan borsaları da tatil sebebiyle kapalı.