Bu haber kez okundu.

Jandarma’dan Güven ve Huzur Uygulaması
banner229

Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından "Türkiye Güven Huzur" uygulaması yapıldı.

Türkiye genelinde kamu düzeni ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve muhtemel terör, asayiş, kaçakçılık olaylarının önlenmesi suç işleme niyetindeki şahısların caydırılması ve aranan şahısların yakalanması maksadıyla, 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü ‘’ Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması ‘’ yapıldı.

Bu kapsamda Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; 23 Mayıs 2018 günü ilimiz genelinde (17.30-21.30)  saatleri arasında vatandaşlarımızca yoğun olarak kullanılan umuma açık yerlerde (Kafe, İnternet Kafe, Restaurant, Kıraathane, Lokanta) ‘’kimlik kontrolü’’ şeklinde uygulama yapılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik, asayiş, narkotik, kaçakçılık ve istihbarat birimlerinin katılımıyla yapılan uygulamalar neticesinde (24) adet umuma açık mekanda ve (49) yol kontrol noktasında toplam (761) şahıs (441) araç kontrol edilmiş olup, yapılan kontrollerde (5) yoklama kaçağı ve (2) izinsiz ikametgahı terk etmek suçlarından (Suriye Vatandaşı) toplam (7) şahıs hakkında işlem yapılmış halkımızın huzur ve güven içerisinde sosyal hayatına devam etmesine katkı sağlamıştır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği çeşitli trafik eksiklikleri tespit edilen (24) araca toplam 7 bin 092 TL trafik para cezası uygulanmış, (3) araç trafikten men edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, kamu düzen ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve muhtemel terör, asayiş, kaçakçılık olaylarının önlenmesi başta olmak üzere genel sağlık ve genel ahlakın korunmasına yönelik faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Asker disiplin ve huzur demektir. Keşke Trafik polislerimiz de Askerimiz gibi kuralları uygulamak konusunda gayretli olsa. 1 karışlık Siirt'te tarfik resmen çileye dönmüş durumda, artık kırmızı ışık dinleyen yok, ters yönden gitmek serbest, yol ortasına park etmek çok normal..... velhasıl görevi trafiği düzene sokmak olan Trafik polisleri ne iş yapar, onları kim denetler bilemiyorum. Ödediğimiz vergilerle maaş alan Trafik polislerimizin aldıkları parayı hak etmelerini diliyorum.