Vi Dr. Osman Var, Jandarma Teşkilatının 180'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen programa katıldı.

Saraydüzü Kışla Binası, Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezindeki programa Vi Dr. Osman Var’un yanı sıra eşi Funda Var, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Er Çelik, kurum ve kuruluş müdürleri ile askeri personel de katıldı.

İstikl Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende ilk arak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Jandarma Teşkilatı tanıtım filminin izlendiği programda daha sonra “Jandarma” temı resim, şiir ve kompozisyon yarışmarında dereceye giren öğrencilere Vi Var ve protok üyelerince ödülleri verildi.

Taşova Uluköy Şehit Komiser Mustafa Düzgün İlk-Ortaokulu öğrencilerin rep gösterisi, ‘Emret komutanım’ adlı tiyatro gösterisi ve Türk devletleri bayrak gösterisinin başarıyla sahnelendiği program resim sergisi ve Jandarma Teşkilatını tanıtıcı stantların gezilmesi ile birlikte sona erdi.