Candaş Tolga Işık İzmirli ne istiyor?
HABERİ PAYLAŞ

İzmirli ne istiyor?

İki gündür İzmir’deyim. Hem CHP adayı Tunç Soyer’le hem de AK Parti adayı Nihat Zeybekci ile bir araya geldim. 100 binden fazla İzmirliye sorarak bir anket hazırlanmış: “Sizce İzmir’in en büyük sorunu ne?” Sıralama çok enteresan:

1- Trafik sorunu çözülsün

2- Otopark ve ulaşım meselesi

3- Yolların bozukluğu

4- Çöplerin düzgün toplanması ve altyapı sorunları nedeniyle sürekli yaşanan sorunlar (Sel, koku, vesaire...)

Aslına bakarsanız İzmirlinin belediye başkanından beklediği şey çok basit: Doğru düzgün belediyecilik yapması. Düşünün ki yıl 2019 ve İzmir’in Çeşme’den tutun da Urla’ya kadar birçok “marka” ilçesinde kanalizasyon sistemi yok! Koskoca İzmir’de yağmur suyu ve kanalizasyon aynı sistemde karışıp denize akıyor. Çöp arıtma geri dönüşüm filan hak getire. Harmandalı çöplüğü diye bir yer var yüksekliği 100 metre. İzmir bunu hak etmiyor. Kim ne derse desin.

Haberin Devamı

İZMİR'İN ESAS SORUNU GENÇ İŞSİZLİK

İzmir’in birçok sorunu var. Ama benim sokakta gördüğüm en büyük sorunlardan biri işsizlik.

Daha doğrusu genç işsizlik. Türkiye’nin en yüksek genç işsiz nüfusu maalesef İzmir’de. Gençlerin iki planı var ya belediyede işe girmek ya da İstanbul’a gitmek! İstanbul’a gidenlerin çoğu da beyaz yakalı İzmirliler.

Oysa İzmir’de turizmden tarıma kadar birçok alanda yeni istihdam alanları yaratmak mümkün. Memleketin bana göre en güzel, en yaşanılası şehri olan İzmir’deki bu duruma kader gözüyle bakılmamalı.

BALÇOVALILAR RAHATSIZ!

Balçova’nın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya son dakikada kesinleşmiş cezası olduğu için YSK’dan veto yiyince yerine eşi Fatma Çalkaya aday gösterilmişti. Tam bir Türkiye tablosu! Lakin gördüğüm o ki bu durum İzmir’de bir hayli rahatsızlık yaratmış. İzmir’de kimle konuşsam ki buna en koyu CHP’liler de dahil “Olacak iş mi bu?” diye Balçova’yı anlatmaya başlıyor.

ANKETLERDEKİ KARARSIZLAR KİM?

Tüm merkezlerde en güçlü adayın yüzde 2-3 önde gittiği, böylesine bıçak sırtı bir seçimde görünen o ki sonucu kararsızlar belirleyecek. Peki kim bu kararsızlar? Birkaç kamuoyu araştırmacısıyla konuştum dün... Hepsinin ortak fikri kararsızların büyük ölçüde HDP seçmeni olduğu yönünde...

Haberin Devamı

Bunun da birkaç sebebi var. Birincisi HDP seçmeni “gizli-açık ittifak” işini sevmedi oy vermeye gitmeyecek. İkincisi HDP’nin aday göstermediği ama üstü kapalı bir şekilde destek verdiği Millet İttifakı adaylarını beğenmedi.

Üçüncüsü ise iktidar kanadı tarafından kriminal algılanan HDP’li kimliğini ifşa etmek istemiyor, bu yüzden anketlerde renk vermiyor. Doğru mu değil mi bilmiyoruz. Ancak uzmanların yorumu bu şekilde... Cevabı hep birlikte 31 Mart gecesi göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder