TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in üniversiteleri Suriye’nin yanında

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Örgütü, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’yi bombalaması hakkında eş zamanlı olarak İzmir’in iki büyük üniversitesinde basın açıklaması gerçekleştirdi ve konu ile ilgili afişler astı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in üniversiteleri Suriye’nin yanında

ONURHAN ALPAGUT

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi yemekhanesinde gerçekleştirilen açıklamada TGB Kampüs Başkanı Aylin Kum, “Geçtiğimiz günlerde ABD, İngiltere ve Fransa; Suriye halkına bombalar yağdırmıştır. Bildiğimiz üzere ABD, Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerini hedef almaktadır. Hükümetin bu durum sonrasında yaptığı açıklama, devlet aklıyla yapılmış bir açıklama değildir; Mehmetçiğimizin Afrin’de kazandığı büyük zaferin karşısında yer almaktadır. Türk gençliği olarak hükümeti uyarıyoruz. Bu hain saldırının savunuculuğunu yapanlar vatan savaşını başarıya ulaştıramaz. Türk gençliği olarak Suriye’nin yanındayız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde açıklama yapan TGB Kampüs Başkanı Aslı Gizem Bülbül, “ABD, İngiltere ve Fransa’dan oluşan Haçlı İttifakı yine kimyasal silah yalanlarıyla Suriye’yi bombalamaktadır. Emperyalizmin Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmesine ortak olan Türk hükümetine sesleniyoruz! Suriye’nin vatan bütünlüğü, Türkiye’nin vatan bütünlüğü demektir. Türk gençliği olarak bu Haçlı ittifakına karşı Suriye halkının ve Suriye gençliğinin yanındayız” dedikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerini Türkiye Gençlik Birliği’ne davet etti. Katip Çelebi Üniversitesinde ise TGB’liler kampüsün çevresini “Türk gençliği emperyalist saldırıya karşı Suriye’nin yanında” ifadelerinin yer aldığı afişlerle donattı. Kampüslerde gerçekleştirilen açıklamalara, öğrencilerin tepkisi olumlu yönde oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.