131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

İZMİR’İN MERKEZİNE ÖZEL ARAÇLA GELMEK ZORLAŞACAK

13 Ocak 2018, Cumartesi 06:14

     


Tramvay devreye girip yerleştikten sonra, il merkezindeki otoparkların sürelerinin dengeleneceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Merkeze özel araçla gelmeyi zorlaştıracağız. Aliağa’dan, Selçuk’tan raylı sistemle gelip, gidebiliyorsunuz. Bunu cüzi paraya yapıyorsunuz. ‘Ben arabamı kullanıyorum’ dersen, caydırıcı otopark ücretini vereceksin.” dedi.

Bir internet televizyonuna konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehir içi ulaşıma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, 2018’de de raylı sistem yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Trafik yoğunluğunun temelinde özel araç kullanımının artmasının yattığını ifade eden Kocaoğlu, “İzmir’in yıllardır biriken alt yapı sorunları var. Kanalizasyon, su şebekesi, yollar, tramvaya varıncaya kadar yürüttüğümüz pek çok çalışma nedeniyle trafikte bir yoğunluk meydana geliyor. Biz Aliağa-Menderes arasındaki İZBAN hattını yapmasak, İzmir Metrosu’nu uzatmasak durum daha kötü olurdu.” dedi.

“90 DAKİKA DEVAM EDECEK”

Başkan Kocaoğlu, toplu ulaşımda 90 dakika içinde sınırsız aktarma imkanı sunan sistemin kalkacağına yönelik söylentileri de yalanladı. Toplu taşımayı daha fazla kullanarak trafik yoğunluğunun azaltılabileceğini söyleyen Kocaoğlu, “Tramvay devreye girip yerleştikten sonra, merkezdeki otoparkların süreleri dengelenecek. Merkeze özel araçla gelmeyi zorlaştıracağız. Aliağa’dan, Selçuk’tan raylı sistemle gelip, gidebiliyorsunuz. Bunu cüzi paraya yapıyorsunuz. Paranızın çok olması, 8. kata arabayla çıkmanızı gerektirmiyor. Bu kentin bir yaşamı var, toplu taşımayı kullanmak gibi bir görevimiz var. ‘Ben arabamı kullanıyorum’ dersen, caydırıcı otopark ücretini vereceksin. Bunları yapmak vatandaşlık görevimiz.” dedi.

“İZBAN’DA ASIL PROBLEM SİNYALİZASYON”

İZBAN ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “İZBAN hattının kapasitesini kullanamıyoruz. Bizim asıl problemimiz, bu hatta sinyalizasyon yok. Sinyalizasyon ihalesi 2005’den bu yana konuşuluyor ama hala ihaleye çıkılmamıştır. İZBAN’da yapılacak üç iş var. Bir, sinyalizasyon ihalesi. İki, İzmir’in ilçelerinden, yakın illerden gelen banliyö hatları Menemen’de ve Torbalı’da sisteme ücretsiz dahil edilecek. Üç, yük trenleri İZBAN’ın çalışmadığı saatlerde çalışacak.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler