HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2018 Pazartesi - 13:12

İzmir'deki ikinci zirvede fair-play rüzgarı: Dosyanın yüzde 80'i tamam!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ü makamında ağırladı. Şengül, Kocaoğlu tarafından kendisine iletilen dosyadaki başlıkların yüzde 80'inin çözüldüğünü söyledi. Şengül ayrıca erken seçim ile ilgili de açıklama yaptı.

İzmir deki ikinci zirvede fair-play rüzgarı: Dosyanın yüzde 80 i tamam!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ağırladı. Göreve atanmasının ardından Başkan Kocaoğlu tarafından ziyaret edilen İl Başkanı Şengül bu kez kendisi nezaket çerçevesinde büyükşehir binasına gitti.

Görüşmeye İzmir Büyükşehir bürokratları ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Bilal Doğan, meclis üyeleri ve İl Başkan Yardımıcı Hüsnü Boztepe katıldı. Basına kapalı bölümde ise Kocaoğlu’nun AK Parti heyetine dosyanın içeriğiyle ilgili bilgilendirme yapacağı belirtildi.

TEK TEK AYRINTILI OLARAK NOT TUTTUK
Buluşmada ilk sözü Kocaoğlu aldı. Kocaoğlu, “Sayın başkanım hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Seçimimiz vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Biz de verdiğiniz dosyayı çalıştık hepsini notlarını tek tek çıkarttık. Biraz sonra dosyayı takdim edeceğiz. Yapılanların, yapılamayanların konularını tek tek yazdık. Dosyayla ilgili 7 tane Adalet Kalkınma Partili ilçe belediye başkanlarının istek ve dilekleri vardı. Onların hepsinin sürecini ayrı ayrı hazırladık. Bunu sayın il başkanımız ve ekibiyle birlikte değerlendirecek” dedi.

CİDDİ YOL KAT ETTİK
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül ise, “Sayın büyükşehir belediye başkanımızın il başkanlığına atanmasından dolayı ziyareti olmuştu. Orada bir dosya sunmuştu. Biz de kendi ilçelerimizin sıkıntılarıyla ilgili dosya sunmuştuk. Biz bize sunulan dosyayla ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Bazılarından ciddi yol kat ettik, sonuçlandı. Bugünkü ziyaretimizin amacı karşılıklı nezaket ziyareti. Hem de ilçelerimizle ilgili başkanımızın bize bir sunumu olacak. Biz de bize verilen notlarla ilgili gelişmeleri kendisine aktaracağız” diye konuştu.

İZMİRLE İLGİLİ YAPILACAK HER ŞEYDE VARIZ
Şengül, “Daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Birkaç konuyla ilgili gelişmeler oldu. Yine paylaşırız. Bize iletilen başlıkların hemen hemen yüzde 70-80’i çözülmüş durumda. Bir iki tanesiyle ilgili süreç devam ediyor. Biz belediye başkanımızla birlikte İzmir ile ilgili çok olumlu görüşmelerimiz oluyor. Ama maalesef bazen ayrıldıktan sonra söylemler ön plana çıkıyor. Hem bizim tarafımızdan hem karşı taraftan. Gerçekten samimi olarak siyaset dışında İzmir ile ilgili yapılacak her şeyde varız. Sonuçta biz hükümet olarak kendi paramızı cebimizden harcamıyoruz. Milletin bize emanet ettiği parayı harcıyoruz” dedi.

PROJELERİ YAPMADI NOKTASINA GELMEK İSTEMİYORUZ
Başkan Kocaoğlu, “Biz de aynı şekilde” diyerek Şengül’e destek verdi. Şengül daha sonra, “Millet hayrına çalıştığımız için sen yaptın ben yaptım kavgasına gerek yok. kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar var. Hükümet bir şeyler yapmaya çalışıyor, büyükşehir yapıyor. Ayrışmayı bırakalım. Bu konuları nasıl ele alınır diye çözüm üreteceğiz. Biz seçim zamanı siyasetimizi yaparız. İzmirle ilgili bu projeleri yapmadı noktasına gelmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu.  

ŞENGÜL: BİZ DE BU KADAR ERKEN BEKLEMİYORDUK!
24 Haziran’da gerçekleşecek erken seçimler için konuşan Kocaoğlu, “Biz her zaman seçime 6 ay kala diyoruz ama 2 ay kala seçim oluyor. Gerçi genel seçim ama…” dedi. Şengül bunun üzerine, “Biz de bu kadar erken beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

 
Çocuk Cumhurbaşkanı Fatih Mintaş oldu
 
Bucaspor 1 puana sevindi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 23 Nisan 2018 Pazartesi 22:21

gemiler icin siginak iskele izni korfez taranmasi İnciraltı planlanması vb ?

Yorumu oyla      9      5  
ahmetyasir 23 Nisan 2018 Pazartesi 18:19

bu dosya ne dosyası?körfez geçişi ile mi alakalı?

Yorumu oyla      9      7  
açıklama 23 Nisan 2018 Pazartesi 17:10

Bu %80 nelerden oluşuyor öğrenebilir miyiz? Ayrıca neden %80, para istenmedi ki sizden, onayın, izinin %80'i mi olur? Gene amiyane tabirle çamura mı yattınız? Sinyalizasyon, iskele izinleri, Balçova imar plan onayı, Karabağlar belediyesine devredilecek TOKİ arazisi, özel idare mallarının belediyeye devri, sümerbank arazisine müze, daha sayayım mı?

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan coşkusu Urla'yı sardı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Bornova'da 23 Nisan heyecanı
Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çamdibi’nde düzenlediği ...
Akpınar makamını ‘dünya çocukları’ ile paylaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Gaziemir’in minik başkanları ‘önce çevre’ dedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziemir Belediye Başkanı ...
Gaziemir'de 'dünyanın' pikniği
21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları ...
Buca'da dopdolu 23 Nisan
Bucalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Buca Belediyesi’nin ...
 
İzmir'in 'cenneti'ne cansuyu
Dünyanın metropol sınırlar içinde kalan tek kuş cenneti “İzmir Kuş Cenneti’ne ...
23 Nisan coşkusu: Konak'ta şampiyon çocuklar
Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
APİKAM'da bu ayki gündem: Birgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva